Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent István ereklye
Trasteverei városrész
„Szomjazom” – józsefvárosi megemlékezés Boldog Teréz anya születésének 100. évfordulójáról
2010-08-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A Gondviselés küldte Kalkuttai Teréz Anyát Magyarországra. Háromszor járt hazánkban, még az 1980-as években. Azokban az esztendőkben vált nyilvánvalóvá a szomorú magyar valóság: a kommunisták egy erkölcsileg, lelkileg és anyagilag kifosztott országot hagytak maguk után. Ebbe a teljes vákuumba érkezett, hogy nővéreivel, alapításaival, de elsősorban lelkületével segítse népünket. Újra tanultuk tőle szeretni a szegényt, segíteni a rászorulót, ahogy ő nevezte: a szegények legszegényebbjeit.
Egy alkalommal nekem adatott az a kegyelem, hogy elkísérjem és megtapasztaljam milyen egy szent. Látó ember, aki azt akarja, amit az Isten akar. Ezért telepedett le a rend először Érden, majd Budapesten, a VIII. kerületi Tömő utcában, végül évek múltán Miskolcon. Karitász munkatársaink egy emberként „mentek át” Teréz Anya munkatársi közösségébe, hogy 20 év óta változatlanul éljék a lelkületet, segítsék a nővérek munkáját.

Ezt az ajándékot szeretnénk megköszönni most, hogy elérkezik Teréz Anya születésének 100. évfordulója. Születésnapját Budapesten azzal ünnepeljük meg, hogy egy könyvet állítunk össze, együtt azokkal a munkatársakkal, akik évtizedek óta végigkísérik a Szeretet Misszionáriusai Rend útját. Azok a fiatalok és idősek szólalnak meg, akik időt és energiát nem sajnálva ma is a szegények legszegényebbjeiért dolgoznak.

Azok írják, akik egy-egy részfeladatot végeznek: a telefonos imavonal idős és fiatal munkatársai, a beteg és szenvedők munkatársakkal foglalkozók, Teréz Anya Érden élő egyik nővére, a Miskolcon dolgozó nővérek munkáját bemutató testvérünk. Egy vidéki munkatársunk látszólag ismeretlen szolgálatáról beszél. De szólunk arról is, hogyan látjuk Teréz Anya nővéreinek munkáját a jövőben.

Ezt a könyvet, melynek „Szomjazom” a címe – utalva Jézus Urunk kereszten elmondott kiáltására - augusztus 26-án, csütörtökön délután 3 órakor adjuk át a Budapest VIII. kerület Tömő utca 19-ben azoknak, akikhez eljut a találkozó híre. Dr. Székely János püspök atya mutat be ünnepi szentmisét. Jelen lesznek a hazánkban élő és dolgozó nővérek. Ők a gyerekekkel, hajléktalanokkal színdarabot adatnak elő, indiai táncra tanítják a kisgyermekeket. Meghívjuk a budapesti és vidéki munkatársakat, sok száz hajléktalant, romát, szegény embert. A munkatársaknak a rákövetkező napokban lelkigyakorlatot tartunk azon a helyen ahol Teréz Anya járt, amit jelenlétével megszentelt.

A Vatikáni Rádió hallgatói mindig szívesen veszik a híreket Teréz Anya munkájáról, a nővérek és a munkatársak Magyarországon végzett szolgálatáról. Ünnepeljünk együtt augusztus 26-án, Kalkuttai Teréz Anya születésének 100. évfordulóján!

Bajzáth Ferenc plébános atya előzetes tudósítása
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép