Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mariazelli Bazilika
Egri Ciszter templom
Zarándoklat egy nemzetért
2010-08-12 Forrás: Erdély.ma
A Szent István Zarándoklat létrehozásának gondolata a 2004. december 5-i népszavazás sajnálatos végeredménye után született. Akkor határoztam úgy, hogy államalapító királyunk nemzetösszetartó szellemét egy Szent István királyhoz kapcsolódó ereklyén keresztül évről évre körbeviszem a Kárpát-medencében. Hagyományosan a gödöllői Monarchia Lovas-központban tartandó rendezvényt követően indulunk zarándokutunkra barátaimmal Szent István-zarándoklat néven.
Szent István kardjának másolatát 2005-ben készíttettem el, és első utunkon, felvidéki települések érintésével a prágai Szt. Vitus Székesegyházba vittük barátommal, Tasnádi Gáborral. A kardot az eredetivel összeérintettem, és így „hazahoztuk” a nemzeti összetartozás, és kereszténység, Szent István-i gondolatát. Az érintéses kardereklye a zarándoklatok után a budapesti Szent István bazilika kincstárában, a Szent István Lovagrend őrzésében látható. Zarándokútjainkon a nemzet építésének, összefogásának, keresztényi vallásunk megalapításának és már több mint ezer éven keresztül történő megőrzésének egyik eszközét és szimbólumát visszük. Bemutatásával hitünket, szeretetünket, népünk összetartozását és egymásra utaltságát, a jövőbe vetett reménységet igyekszünk megerősíteni.

Hitet és szeretetet viszek minden magyartól minden magyarnak szerte a Kárpát-medencében.
Hitében erősítek minden magyart határon belül és kívül.
Egy hangot viszek egy kiáltást, hogy belerezdüljön a Kárpátok koszorúja, ez a nép nem szolgált rá az elmúlásra.
Köszönetet viszek mindenkinek, kik e csodálatos nyelvet, és kultúrát mindmáig őrizték a roppant elnyomás dacára.
Szent István nemzetösszetartó szellemét viszem, hogy erőt merítsen belőle mindenki, önmaga és nemzete javára.

Hodruszky Róbert csr.

Szent István-zarándoklat a Bánságban

A Szent István Lovagrend jóvoltából idén a Bánságba is eljut államalapító királyunk kardjának a budapesti Szent István Bazilikában őrzött másolata. A nemzeti összetartozás és a kereszténység szellemében, az érintéses kardereklye az alábbi Temes megyei helyszíneken és időpontokban lesz megtekinthető, ünnepi szentmisék és ökumenikus istentiszteletek keretében:

Augusztus 15-én 9 órakor Nagycsanádon, a római katolikus templomban, 11 órakor Pusztakeresztúron a templombúcsú alkalmából megtartott ünnepi szentmisén. Augusztus 16-án 10 órakor Óteleken, a római katolikus templomban, augusztus 17-én 12 órakor Újszentesen a református templomban ökumenikus istentiszteleten. Augusztus 18-án 18 órakor a lugosi református templomban ökumenikus istentiszteleten. Augusztus 19-én 10 órakor Igazfalván a református templomban. Augusztus 20-án 11.30 órától a temesvári Milleniumi templomban megtartott ünnepi szentmise keretében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép