Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

1. - 2009. A 12. somlyói zarándoklatomon Isten bonyhádi népét vezettem
Patak
Lelki feltöltődés és vidámság – Nyári egyházmegyei táborok
2010-08-14 Forrás: Magyar Kurír
A nyár az ifjúsági- és családtáborok ideje az egyházmegyékben. Az alábbiakban a szombathelyi és a székesfehérvári egyházmegyei honlapok beszámolói alapján készített összeállításunkat olvashatják.
Ifjúsági Tábor a Szombathelyi Egyházmegyében

Apátistvánfalván került sor idén a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága által szervezett nyári ifjúsági táborra 2010. augusztus 3. és 7. között. „Ti vagytok az Egyház és a világ reménysége!” – állt mottóként az együtt töltött tartalmas napok középpontjában. A szervezők arra buzdították a résztvevőket, hogy bátran vállalják és hirdessék hitüket, merjenek a modern kor szentjeivé lenni. Meglátogatta tábor résztvevőit Veres András püspök is, akit kötetlen beszélgetés formájában argentínai élményeiről faggatták a részvevők. Az öt nap során az előadások, csoportfoglalkozások és lelki programok mellett kikapcsolódásra is jutott idő: métáztak, kézműveskedtek, beszélgettek a fiatalok.

Bővebb beszámoló:

Apátistvánfalván került sor idén az Egyházmegyei Ifjúsági Bizottság által szervezett nyári ifjúsági táborra 2010. augusztus 3. és 7. között. „Ti vagytok az Egyház és a világ reménysége!” – állt mottóként az együtt töltött tartalmas napok középpontjában. Arra buzdítottuk a résztvevőket, hogy bátran vállalják és hirdessék hitüket, merjenek a modern kor szentjeivé lenni.

Egyik este szentségimádás keretében számos fiatal(os) szentet, boldogot vagy a boldoggá avatásra váró példaképet állítottunk eléjük, akiknek képeit és neveit ki is húzták; házi feladatként most értük és hozzájuk imádkoznak. II. János Pál pápa mondta, hogy Isten (így minden bizonnyal az Egyház is) fiatal. Az ő életén keresztül (is) igyekeztünk megmutatni a tábor résztvevőinek, hogy mennyire fontos már fiatalon kiállni Krisztusért és a hitünkért, és hogy mennyi feladat vár a fiatalokra az Egyház építésében. Megnéztük a róla szóló Karol – Az ember, aki pápa lett című magával ragadó négyrészes filmet, és próbáltunk ebből táplálkozni a tábor ideje alatt. A szent életű pápa fiatalokkal való kapcsolatáról és fiatalokkal szembeni elvárásairól Papp Eszter hitoktató tartott előadást. Mivel fontosnak tartjuk a lelkipásztorok és a fiatalok jó és ebből fakadóan gyümölcsöző kapcsolatát, nagy hangsúlyt helyeztünk az atyákért való közös imára.

Esténként név szerint imádkoztuk a rózsafüzért az egyházmegye papjaiért, egyik nap pedig elzarándokoltunk a zsidai kápolnához, Brenner János atya vértanú-halálának helyszínére; a gyalogos zarándoklatot is egyházmegyénk papságáért ajánlottuk fel.

Meglátogatta a tábor résztvevőit dr. Veres András püspök atya, akit kötetlen beszélgetés formájában argentínai élményeiről faggatták a fiatalok. Horváth Gábor atya, az ifjúsági bizottság aktív tagja örömmel jött el hozzánk gyóntatni, szentmisét és szentségimádást tartani, lelkesítő szavaival és szép énekhangjával mindenkinek nagy örömet szerzett. A résztvevőket Tóth Tibor újonnan kinevezett felsőszölnöki plébános is köszöntötte.

Az öt nap során az előadások, csoportfoglalkozások és lelki programok mellett kikapcsolódásra is jutott idő: métáztunk, kézműveskedtünk, beszélgettünk. Köszönjük a Jóistennek, hogy éppen mi lehettünk együtt és egyek Őbenne.

Pados Katalin

Család, ami körülvesz – Családtábor a Székesfehérvári Egyházmegyében

Ezzel a mottóval került megrendezésre a Székesfehérvári Egyházmegye családtábora Balatonakalin 2010. augusztus 7 és 10 között.

A mottó utal arra a törekvésre, hogy a szervezők a család minden tagját szeretnék megszólítani. Spányi Antal püspök azt a célkitűzést adta a családpasztorációban munkálkodóknak, hogy a jegyesektől a nagyszülőkig foglalkozzanak mindenkivel. Ennek jegyében a tábor programjai szóltak a családi életre felkészítésről, jegyesoktatásról, fiatal házasokról és nem feledkeztek meg a válságban lévő házasságokról, egyedül álló szülők problémáiról sem. Közel kétszáz táborlakó gondolkodott, játszott, kirándult, vetélkedett együtt. A legfiatalabb táborlakó 3 hetes kisbaba volt, a legidősebb fiatal 24 éves. Vasárnap délelőtt Spányi Antal püspök válaszolt a hozzá intézett kérdésekre és bátorította a jelenlévőket a kitartó munkára a családok ügyében. A tábor zárásként Harkai Gábor egyházmegyei családreferens, valamint Guba Imre és Sárközi Béla állandó diakónusok családonként áldást adtak, hogy azok Isten segítségével végezhessék azt a munkát, amire meghívást kaptak.

Bővebb beszámoló:

Balatonakali családtábor

Család, ami körülvesz
Ezzel a mottóval került megrendezésre a Székesfehérvári Egyházmegye családtábora Balatonakalin 2010. augusztus 7 és 10 között.


A mottó utal arra a törekvésre, hogy a család minden tagját szeretnénk megszólítani. Spányi Antal püspök atya azt a célkitűzést adta a családpasztorációban munkálkodóknak, hogy a jegyesektől a nagyszülőkig foglalkozzanak mindenkivel. Ennek jegyében a tábor programjai szóltak a családi életre felkészítésről, jegyesoktatásról, fiatal házasokról és nem feledkeztünk meg a válságban lévő házasságokról, egyedül álló szülők problémáiról sem.

Közel kétszáz táborlakó gondolkodott, játszott, kirándult, vetélkedett együtt. Legfiatalabb táborlakónk 3 hetes kisbaba volt, a legidősebb fiatal 24 éves. Gyermekeink játéktárral, felkészült fiataljainkkal és felnőtt segítőinkkel tölthették az időt, amíg a szülők előadásokat hallgattak, kiscsoportban beszélgettek. A kicsik kézműveskedtek, homokoztak, sportoltak, a nagyobbak indián táborban vettek részt. Számukra éjszakai bátorságpróba is volt (bátor szülők kíséretében). Volt családi akadályverseny és esténként mozi a témával kapcsolatban. Tábortűz – természetesen sok játékkal és énekkel – tette vidámmá a nap végét. Mindennap volt szentmise, részt vehettünk szentségimádáson és lehetőségünk volt lelki beszélgetésre, gyónásra is.

Szombat este egy házaspár segítségével közösségépítő játékot játszottak kicsik és nagyok.

Vasárnap délelőtt Spányi Antal püspök atya válaszolt a hozzá intézett kérdésekre és bátorította a jelenlévőket a kitartó munkára a családok ügyében, majd szentmisét mutatott be. Másnap Tornyai Gábor atya és az Ugrits házaspár játékos, vidám, ugyanakkor tanulságos és elgondolkodtató előadásán vettünk részt, majd este arról beszélgettünk, mit tehetünk, mit kell tennünk a családokért. Kedden Madocsai Bea egyedülálló szülőkről és a válságban levő házasságokról tartott előadást. Harkai Gábor atya a szentmisében az értékekről és kincseinkről beszélt kicsiknek és nagyoknak. A tábor utolsó napján elhatározásokat tettünk, mit tudunk az elhangzottakból tettekre váltani, mit kell tennünk. A tábor zárásként Harkai Gábor atya egyházmegyei családreferens, valamint Guba Imre és Sárközi Béla állandó diakónusok családonként áldást adtak, hogy azok Isten segítségével végezhessék azt a munkát, amire meghívást kaptak.

Köszönjük minden család nevében Spányi Antal püspök atya támogatását, azt hogy nemcsak anyagilag támogatta a családokat, hanem imáiban is hordozza, segítette és fontosnak tartotta ennek a tábornak a megvalósítását.

Köszönjük minden segítőnek, aki bármivel hozzájárult, hogy kicsi és nagy, emlékekkel és elhatározásokkal gazdagon térhessen haza.Egyházmegyei Családpasztorációs Bizottság
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép