Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület
Hétköznap a téren
A kereszténység nem elvont üdvösséget hirdet, hanem az örök életet ígéri
2010-08-15 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek augusztus 15-én reggel a Castel Gandolfo-i Villanova-i Szent Tamás plébánián mutatta be az ünnepélyes szentmisét. Homíliájában utalt Mária mennybevételének dogmájára, amelyet XII. Piusz pápa 60 évvel ezelőtt hirdetett ki. A mennybe felvett Mária nincs messze tőlünk.
A „menny” ugyanis nem a világegyetem egy bizonyos helyére utal, hanem valami sokkal nagyobbra, amelyet nem tudunk meghatározni korlátozott emberi fogalmaink szerint. Az „ég”, a „menny” szóval arra utalunk, hogy a közénk eljött Isten nem hagy bennünket sorsunkra sem a halálban, sem a halál után, hanem az örökkévalóságot ajándékozza nekünk.

Kedves halottaink mintegy árnyként tovább élnek bennünk, de ez a túlélés is véges. Isten azonban soha nem múlik el, és mi mindnyájan szeretete erejében létezünk. Isten szeretete győzi le a halált és ajándékozza számunkra az örökkévalóságot. Ezt a szeretetet nevezzük mennyeknek. Jézus, aki valóságos Isten és valóságos ember annak a biztosítéka, hogy ember és Isten örökké élhetnek egymásban. Isten befogadja örökkévalóságába mindazt, ami most életünkben szenvedés, szeretet, remény, öröm és szomorúság. Istenben az egész ember megtisztul, és így elnyeri az örökkévalóságot.

Ez olyan igazság, amely mély örömmel tölt el bennünket. A kereszténység nem elvontan hirdeti a lélek üdvösségét egy meghatározatlan túlvilágban, hanem az örök életet ígéri. Erőteljes reményt nyújt egy ragyogó jövőre. A mennybe felvett Máriában szemléljük az emberi teremtmény Isten világa szerinti teljes megvalósulását – mondta a pápa, majd így fohászkodott:

„Imádkozzunk az Úrhoz, hogy megértesse velünk, milyen értékes szemében egész életünk. Tegyen bennünket a remény embereivé, akik Istenre nyitott világot építenek, akik örömmel telve észre tudják venni az eljövendő világ szépségét a mindennapi élet fáradozásai között. Olyan emberekké, akik ebben a bizonyosságban élnek, hisznek és remélnek” – mondta homíliájában a pápa Nagyboldogasszony ünnepén.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép