Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Fráter György koponyája a gyulafehérvári Székesegyházban
Lengyel Adrienn Colosseum
A Szentszék és az olasz egyház részvétnyilvánításai Francesco Cossiga volt olasz államfő halála alkalmából
2010-08-18 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa értesülve Francesco Cossiga szenátor, volt köztársasági elnök haláról úgy emlékezett meg róla, mint „az olasz nemzeti élet tekintélyes főszereplőjéről és hitvalló emberről.” Francesco Cossiga 82 évesen hunyt el kedden nem sokkal egy óra után a római Gemelli katolikus kórházban, amelyben több alkalommal gyógykezelték II. János Pál pápát is.
A Szentatya szerdán államtitkára aláírásával a jelenlegi olasz államfőhöz, Giorgio Napolitano elnökhöz intézte részvéttáviratát. Francesco Cossiga hosszú éveken át az olasz közélet főszereplője volt és nagylelkűen szolgálta az ország intézményeit – olvassuk a táviratban. A pápa részvétét fejezi ki az egész olasz nemzetnek és imádkozik az elhunyt lelki üdvéért.

A Szentatya a szomorú alkalomból az elnök gyermekeinek, Giuseppe és Annamaria Cossigának is kifejezte együttérzését. A közvetlenebb hangú részvéttáviratban a pápa azt írja, hogy szeretettel és hálával emlékezik a jeles katolikus államfőre, a kiváló jogtudósra és a keresztény lelkiség művelőjére, aki a közélet főszereplőjeként nagylelkű elkötelezettséggel fáradozott a közjó megteremtésén. A pápa imádkozik az elhunyt lelkiüdvéért és apostoli áldását adja hozzátartozóira.

Hasonlóképpen Tarcisio Bertone bíboros államtitkár és Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki kar elnöke is kondoleált az egykori köztársasági elnök fiának és leányának. Bagnasco bíboros úgy emlékezik az elhunyt volt elnökre, mint aki nagy felelősséget érkezett az állam sorsa iránt és mint, aki hosszú akadémiai és politikai tevékenysége során mindig tanúbizonyságot tett katolikus hite mellett.

Tarcisio Bertone bíboros államtitkár és más olasz egyházi személyiségek szerdán személyesen is imádkoztak Francesco Cossiga szenátor holtteste mellett a Gemelli katolikus kórház kápolnájában.

Francesco Cossiga több alkalommal találkozott II. János Pál pápával, 2008 augusztusában pedig együtt ebédelt a Bressanonéban nyaraló XVI. Benedek pápával.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép