Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lengyel Adrienn Colosseum és Titus diadalíve
XVI. Benedek
Ismét kitárja kapuit az Adventi Udvar Székesfehérváron
2008-11-26 Forrás: Magyar Kurír
A Székesfehérvári Püspökség és a Vörösmarty Színház közös sajtótájékoztatón mutatta be november 25-én a Püspökség és a Vörösmarty Színház adventi programjait, valamint a közös kiadásban megjelent Fehérvári Karácsony 2008 CD-t.
Adventi udvar

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató szólt a Püspökség kertjében idén is megnyíló Adventi udvarról, a rendezvényekről, valamint a jótékonysági és kézműves vásárról. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőbe öltözik a Székesfehérvári Püspökség udvara. Immár harmadik alkalommal nyílik meg az Adventi Udvar november 29. és december 21. között. Idén is jótékonysági kézműves vásárral és gazdag programokkal várják a betérőket Advent minden szombatján és vasárnapján délelőtt 10-től este 6 óráig, valamint az utolsó adventi hét hétköznapjain délután 2-től este 7 óráig.

Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától 11 óráig adventi koszorú – és karácsonyfadísz-készítésre várják a gyerekeket. A legügyesebben elkészített munkákat ajándékkal is díjazzák. Az udvaron felállított színpadon 11 órakor kezdődnek a gyermekelőadások. Az Adventi Udvar kiemelt eseménye az idén délután 4 órakor kezdődő ünnepi gyertyagyújtás. Az iskolások és óvodások műsora után székesfehérvári püspök osztja meg adventi gondolatait az udvarba érkezőkkel.

Valamennyi korosztályt gazdag kínálattal várja a jótékonysági vásár, valamint a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására az Adventi Udvarban. Aki jótékonysági céllal szeretne vásárolni kézművestárgyakat, az idén is megtalálja a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató Kemence Alapítvány és a Pro Vobis műhelyek szép munkáit. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete évről-évre színvonalas vásárt rendez a Püspökség udvarán és készíti el a gyerekek által nagyon kedvelt, ember nagyságú bábukból álló Betlehemet. Idén újabb meglepetéssel fogadják a kicsiket: Advent utolsó hetében minden nap állatsimogató is lesz, kis bárányokkal.

Fehérvári Karácsony 2008

A sajtótájékoztatón Spányi Antal püspök és Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház igazgatója mutatta be a Püspökség és a Színház közösen készített kiadványát, amelyet az Adventi udvar jótékonysági vásárában és a Színház jegyirodájában is árusítanak majd. A Fehérvári Karácsony 2008 CD-n ismert magyar költők legszebb karácsonyi verseit mondják el a színház művészei, a legkedveltebb karácsonyi énekeket adják elő a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Drahos Béla fuvolaművész és Kardos Kálmán zongoratanár Bach gyönyörű dallamaival varázsolnak karácsonyi hangulatot a lemez hallgatói számára. További meglepetése a CD-nek, hogy Spányi Antal megyéspüspök olvas fel nagy püspökelődjének adventi-karácsonyi gondolataiból.

A CD teljes bevételét januárban adják át a sajtó jelenlétében egy székesfehérvári szociális intézmények javára.Az egyházmegye a Magyar Katolikus Karitász országos felhívására gyűjtést szervez az „Egymillió gyertya a szegényekért” szolidaritási akcióval. Ezt az akciót Nagy Lajosné, az Egyházmegyei Karitász vezetője mutatta be. Az Adventi Udvaron megvásárolható gyertyák bevételéből az Egyházmegyei Karitász a rászorulók számára fűtőanyagot vásárol és szállít ki december – január folyamán.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép