Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Élet
Óra
A Főpásztor és kispapjainak kirándulása
2010-08-19 Forrás: Martinus.hu
„Ezután fölment a hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. A választottak csatlakoztak hozzá, Tizenkettőt választott ki, hogy társai legyenek, s hogy elküldje őket hirdetni az Evangéliumot.” (Mk 3, 13-15) Az evangélium ezen szavaiból nem nehéz kiolvasni azt a folyamatot, amit ma személyes hivatásgondozásnak nevezünk. Az Úr Jézus is foglalkozott személyesen tanítványaival mielőtt prédikálni küldte volna el őket.
A Mesterhez hasonlóan Dr. Veres András megyéspüspök úr is elvonult egy napra egyházmegyéje kispapjaival kirándulni a zalai dombok közé. Fontos ugyanis, hogy a kispapok képzése, nevelése ne csak a szemináriumban történjen, hanem kötetlenebb formában is. Ez azért is jó, mert a három szemináriumban tanuló Szombathelyi Egyházmegyés papnövendékek egymást jobban megismerhették és megyéspüspökükkel is együtt voltak.

2010. augusztus 18-án délelőtt 9 órakor a lenti Szent Mihály templomban közös szentmisével kezdődött a nap. A legszentebb áldozat bemutatásán részt vettek a helyi hívek is szép számmal. A szentmise után Déri Péter püspöki titkár bemutatta a templomot, majd Kondákor Gyula esperes-plébános úr vendégszeretetét tapasztalhatták meg a kirándulásra érkezettek.

Napunk további része a festői szépségű Kerka völgyben és az azt körülvevő dombokon, szőlőhegyeken telt. Először a Szécsiszigeti Plébániához tartozó Mároki-kápolnát tekintettük meg, majd a szőlőhegyen keresztül leérkeztük Szécsiszigetbe, ahol Wágner Sándorné vezetésével megcsodáltuk a falu nevezetességeit, a Szent Kereszt templomot, a Szapáry kastélyt és az ősi vízimalmot, amely 1968-ig működött. Majd utunkat tovább folytatva Kerkateskándon és a Máhomfai-hegyen keresztül elérkeztünk a Lenti-hegyre, ahol egy megérdemelt, bőséges vacsorával zártuk napunkat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép