Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Akit mindenki szeret
Topor Márta:  Kert és kerengő
Szent István királyunk ünnepének napja!
2010-08-20 Forrás: Csukor Árpád
Az útra, a kezdetekre emlékezünk, melyen a szent király elindította nemzetünket. S melyet ma is járnunk kellene. Csak ezen az úton boldogulhat édes hazánk! Nem volt könnyű a kezdet! A mai folytatás sem.
Jó lenne tudnunk, mi alapozhatta meg keresztény öntudatát. S ennél is fontosabb lenne, nekünk magunknak is, szert tenni rá! Hogyan jutott el addig a döntésig, hogy a keresztény magyar államiságot fegyverrel is meg kell védenie?
Ez az ő vallásos életének személyes titka, melynek eredményét világosan ismerjük.

A másik döntése is karizmatikus kegyelmi ajándékot tételezett fel. Döntenie kellett arról, hogy a keleti kereszténység vagy a nyugati kereszténység népeihez csatlakozzon-e?
Anyja bizánci keresztény volt, ő mégis a bajor Gizellát vette feleségül.
Kinek kíséretében papok jöttek nyugatról, és bencés szerzetesek alapítottak kolostorokat, amelyek közül Pannonhalma volt a legnevezetesebb, és az is maradt napjainkig.

A mai magyarság kulcskérdése ugyancsak a szilárd keresztény hívő magatartás kialakítása.
Ma ehhez rossz példát nyújtanak a nyugati kultúra eredményei.
Sehol sincs keresztény társadalom, ezek értékeit turisták nézik múzeumokban, templomokban. Megragadja őket ugyan ezeknek szépsége, elgondolkodnak annak a keresztény életnek a milyenségén, ahol ezek az alkotások létrejöttek, de a mai élet alakításához ezek sajnos, nem sokban járulnak hozzá. A mai életet a televíziók műsorai táplálják, az internethálózat, a jobb kereseti lehetőségek, stb.

Hitünk megalapozásához, - édes Hazánk megmaradásához, - a szentistváni utat kellene járnunk. Szívügyünknek tekinteni hitünk, hívő életünk elmélyítését. Csak egyet említve, - mily nagyszerű lenne, ha keresztény szellemben alakítanánk családjaink életét,
gyermekeink nevelését!

Szent István király, kit a földön országunk koronája ékesített,
légy édes Hazánk védelmezője a mennyben!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép