Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Az ajtód előtt állok
Csengők
A magyar hívek világszerte megemlékeznek első szent királyunk ünnepéről
2010-08-20 Forrás: Vatikáni Rádió
A legtöbb országban az ünnepet követő vasárnap, augusztus 22-én mutatják be a szórványban élő magyarok számára a Szent István misét. Cserháti Ferenc, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyarok lelkipásztori gondozásáért felelős püspöke Zürichben mutatja be az ünnepi szertartást, majd lelkipásztori látogatást tesz a svájci városban.
Itt hívjuk fel kedves római hallgatóink figyelmét, hogy az Örök Városban is jövő vasárnap augusztus 22-én délelőtt 11 órakor kerül sor az ünnepi szentmisére, amelyet P. Ruppert József piarista, a római Szent István alapítvány elnöke mutat be a Szent István zarándokházban.

Cím: Via del Casaletto, 481, a Szent István Ház honlapja:www.szih-roma.com

A Torontó környéki magyar hívek szintén vasárnap gyűlnek össze az oshawai magyarok hamptoni parkjában ún. Szent István piknikre, a szentmisét pedig délután 2 órakor Nagy László atya celebrálja.
A San Francisco-i és az öböl-környéki magyar hívek augusztus 19-én ünnepélyes zászlófelvonáson vettek részt a San Francisco-i városházán. Ezzel ünnepelték Szent István napját, amelyet Kalifornia állam a magyar örökség napjának nyilvánított. A nemzeti ünnep alkalmával továbbá augusztus 22-én a Golden Gate Parkban tartják meg az immár 52 éve hagyományos Szent István napi koncertet. Fellép többek között az Eszterlánc Magyar Népi Táncegyüttes és a Huszár Regiment.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép