Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szózat
Had halljam
Harmadszor rendeztek keresztény gólyatábort Esztergomban
2010-08-22 Forrás: Magyar Kurír
A Budapesti Római Katolikus Egyetemi Lelkészség augusztus 16. és 19. között immár harmadszor rendezte meg Esztergomban a Keresztény Gólyatábort, amelyre az újonnan felvett egyetemisták és főiskolások kaptak meghívást. A tábor mottója ez volt: „Szólt neki: kövess engem!”
A résztvevőket gazdag program várta: előadást tartott Uzsalyné Pécsi Rita Női és férfi szerepek; egyformák vagyunk? címmel, illetve Hujter Mihály Matematika és kereszténység címmel. Ellátogatott a táborba Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is, aki Keresztényként a mai világban címmel tartott előadást. Tokár János OFM a ferences gondolkodásmódról beszélt. Székely János püspök pedig a közösség és a család kérdéseiről beszélgetett a fiatalokkal.

Volt tábortűz, valamint felléptek a Lumen Christi és az imperfectum együttesek. A tábor résztvevői kirándultak a Vaskapura, városi vetélkedőn vettek részt. Volt bál is a Szent Adalbert Központban (észt és görög táncházzal).

A szervezőkkel együtt hetvenen vettek részt az idei gólyatáborban, amelynek egyik főszervezője Daubner Lóránt egyetemista volt. A záró szentmisét a Szatmári Irgalmas Nővérek templomában Pákozdi István egyetemi lelkész mutatta be.

A résztvevőket meghívták a szeptember 19-én a budapesti Magyar Szentek Templomában tartandó Veni Sancte szentmisére, valamint a rákövetkező héten, szeptember 25-én és 26-án a Mátraverebély-Szentkútra tartó Országos Egyetemista Zarándoklatra is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép