Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

rózsa
Naplemente.  si.
Katolikus központ létesült a Selye János Egyetemen
2010-08-25 Forrás: Felvidék.ma
Róbert Bezák nagyszombati megyéspüspök új Katolikus Központot létesített Komáromban a Selye János Egyetem diákjainak. A boldog Salkaházi Sára nevét viselő központ fő küldetése, hogy lelki segítséget nyújtson a nem egyházi egyetemek katolikus hallgatóinak. A központ vezetője Nagy Péter lelkész. Róbert Bezák megyéspüspök szándéka, hogy minél több világi egyetemen, főiskolán legyenek ilyen központok. A komáromi Boldog Salkaházi Sára Katolikus Központ egyházi intézet, amelynek lelkészi gondnoka, Nagy Péter a SITA hírügynökségnek elmondta:
„Lehetőség ez a fiatal embereknek, hogy hitükben, melyet meglehet, még csak keresnek, fejlődhessenek. A hallgatóknak arra is lehetőséget teremt a központ, hogy a vele azonosan gondolkodó fiatalok csoportjába tartozzon, megélhesse velük közös örömeit és gondjait.”

Az intézetet a komáromi kötődésekkel bíró boldog Salkaházi Sáráról nevezték el, aki a Szociális Testvérek rendjében itt is tevékenykedett. „A ház, amelyben lakott, máig áll, benne a Szent Anna kápolnával, ahová elmélkedni járt” – mondta el Nagy Péter lelkész.

A katolikus központnak hosszú távú tervei vannak. Heti rendszerességgel kíván találkozókat tartani, melyen a fiatalok a lelki élet és a társadalom problémáit beszélhetik meg, s megismerhetik azokat az elveket, amelyeken az emberek közötti kapcsolatoknak alapulnia kellene. Lesznek az intézetben előadások, filmvetítések, velük kapcsolatos viták is. A tervek közt szerepel az egyetemi kápolna felépítése is.

A központ a Tanárképző Karon kap elhelyezést, Nagy Péter lelkész azonban bízik benne, hogy később a Közgazdasági Karra is kiterjed majd tevékenységük. „A szlovákiai és magyarországi egyetemi központokkal való konzultációkat követően világosabban látjuk majd a lehetőségeket – mondta.

– Ez az egyetemi központ most indul, és az sem elhanyagolható tény, hogy Komárom környéke missziós területnek tekinthető a pasztoráció szempontjából” – szögezte le.

A SITA hírügynökséget a központ létrehozásáról a Szlovák Püspöki Konferencia tájékoztatta.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép