Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Asztali feszület
Szűz Mária
Fellángol szombaton a CSIT tábortüze
2010-08-27 Forrás: Erdély.ma
A hagyományoknak megfelelően, immár 34. alkalommal rendezi meg a csíksomlyói plébánia Hargita Megye Tanácsával közösen a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót (CSIT) a hét végén. A vallási alapokon nyugvó rendezvény újabb lehetőséget teremt a keresztény fiatalok találkozására. Az idei CSIT-nek bibliai mottója van – „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, ismertelek, és mielőtt kijöttél anyád méhéből, megszenteltelek.” (Jer 1, 5) –, amely a pasztoriális terv általi tematikához igazodik, és az igerész köré csoportosulnak a programban feltüntetett foglalkozások is. A résztvevők péntek délután fél kettőtől regisztrálhatnak a csíksomlyói kegytemplom előtti téren.
Délután 5 órától csoportvezető-képzést tart Majoros Tibor, a nagyváradi Misszió Alapítvány munkatársa. A nyitószentmisét pedig este 6 órától Tamás József gyulafehérvári segédpüspök celebrálja. Az este 9 órától kezdődő szentségimádást idén a sepsiszentgyörgyi fiatalok és Bajcsi Tibor, a gyergyóremetei fiatalok és főtisztelendő Csűdör Imre atya, valamint a Remény zenecsoport vezeti. A péntek esti program fáklyás körmenettel zárul.

Színes, alternatív programokban gazdag napnak ígérkezik a szombat is, a Szent Péter és Pál Plébániatemplomban a ferences testvérek és a klarissza nővérek vezette reggeli zsolozsmát követően Vakon Zsolt főtisztelendő, a Nagyváradi Egyházmegye püspöki titkára tart előadást 10 órától a fiataloknak. A szombat délután az alternatív programoké, így sor kerül – többek között – keresztény meditációra, pantomimjátékra, gyöngyfűzésre, akadályversenyre, valamint néptánc- és népdaltanításra is. A délutáni kiscsoportos beszélgetéseket 7 órától szentmise követi, amelyen igét hirdet Fogaras plébánosa, főtisztelendő Tamás Barna főegyházmegyei ifjúsági lelkész. Este 9 órától a CRUX együttes lép fel, majd tábortűzzel, bográcskészítéssel zárul a nap.

Vasárnap, a 34. CSIT befejező napján a szervezők kiértékelőt tartanak, amely során a csoportvezetők beszámolhatnak a kerületeik fiataljai által megosztott tapasztalatokról, végül déli 12 órakor szentmisével zárják a rendezvényt, amelyet főtisztelendő Vakon Zsolt celebrál.

A programok mellett lehetőség nyílik gyónásra is, a Szent Péter és Pál Plébániatemplomban kijelölt helyeken, valamint a templomkertben felállított sátrakban, a kiscsoportos beszélgetések, illetve a szentmisék előtt és alatt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép