Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Állam és vallásalapítónk, Topor M.
Jézus ábrázolás
Székesfehérvári egyházmegyei papi zarándoklat
2010-08-28 Forrás: Magyar Kurír
Augusztus 26-án, csütörtökön került sor a hagyományos bodajki papi zarándoklatra, melyre az egyházmegye szinte minden papja elfogadta a megyéspüspök meghívását. A hatodik alkalommal megrendezett közös zarándoklat központi témája az Egyházmegyei Papi Direktórium köré épült. Az előző évi papi találkozó alapvető témája e direktórium előkészítése volt.
A papi találkozó Spányi Antal püspök köszöntőjével kezdődött, majd szentségimádást tartottak. A három előadás, melyeket Ugrits Tamás, Gerendai Sándor és Száraz László tartottak, szintén az Egyházmegyei Papi Direktóriumról szólt.

A koncelebrált szentmisén Spányi Antal szentbeszédében mint testvéreihez szólt a megjelent papokhoz. Kiemelte annak fontosságát, hogy személyes kapcsolat nélkül lehetetlen hiteles és eredményes lelkipásztori munkát végezni. Az örömhír hatékony továbbításának alapja, hogy megismerjék a papok a világot, ami körülveszi őket, az embereket, akik körülöttük élnek, de mindezt úgy, hogy nem szabad a világhoz igazodni, hanem a világnak kell megtanítani, és fölmutatni azokat a valós értékeket, amelyeket a világ eltüntetni próbál a mai emberek életéből. Alapvető nehézségeink nem a körülményeinkben vannak – ahogy ez kísértésként sokakban, hívekben és papokban egyaránt megjelenhet – hanem abban, ha egyre távolodunk attól az élettől, amelyet Isten mint mennyei Atya szánt mindannyiunknak. A kulcs nem kívül van, hanem belül: bennünk van a megújulás kulcsa.

Merjünk elfogadó papok lenni – buzdította a püspök a paptestvéreket –, merjünk imádkozó papok lenni; közösségben és kettesben Istennel. Kollegiális papok lenni, akik testvérként néznek egymásra. Boldog papok lenni: akik a szolgálatban, az elfogadott cölibátusban, az egyházmegyei hagyományok és törvények szellemében örömmel végzik szolgálatukat. Merjünk tanúságtevő papok lenni és merjünk a Direktórium szellemében élő papok lenni – fogalmazott Spányi Antal. A szentmise végén a megyéspüspök vezetésével a papi közösség elimádkozta a felajánló imát a bodajki Szűzanyához – szerepel Ugrits Tamás beszámolójában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép