Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Levelek
Czestochowa kegytemplom oltára
Magyar–horvát püspöki találkozó
2008-11-26 Forrás: Katolikus Egyház
A magyar és a horvát püspöki konferenciák állandó tanácsai Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke és Marin Srakić djakovoi püspök, a Horvát Püspöki Konferencia elnöke vezetésével november 24–25. között találkoztak Zágrábban. A találkozón részt vett Josip Bozanić bíboros, zágrábi érsek.
A kétoldalú megbeszéléseken szó esett a papság helyzetéről és a papnevelés kérdéseiről a két országban. A delegációk megtekintették a zágrábi szeminárium és a papi otthon felújított épületeit.

A magyar állandó tanács tagjai megosztották tapasztalataikat vendéglátóikkal az Európai Unióhoz való csatlakozásról annak kapcsán, hogy Horvátország hamarosan társul a közösséghez.

A magyar és a horvát püspöki konferenciák állandó tanácsának tagjai közösen mutattak be szentmisét a tíz évvel ezelőtt boldoggá avatott Alojzije Stepinac bíboros szülőhelyén, Krašićban, ahol a főpásztort később hosszú évekig házi őrizetben tartották.

A találkozó folytatása azoknak a megbeszéléseknek, melyeket az MKPK az utóbbi években a környező országok katolikus püspöki konferenciáival elkezdett.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép