Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

amerikai látogatás
Szent Márton
Beöltözés és fogadalomtétel Szécsényben
2010-08-31 Forrás: Magyar Kurír
A ferenceseknél mindig a tanév elején öltöznek be az új novíciusok, és ilyenkor teszik le egyszerű szerzetesi fogadalmukat a noviciátusi évet most befejező rendtagok. A rend szécsényi templomában szeptember 5-én, vasárnap a 10 órai ünnepi szentmise keretében Angyal Jeremiás, Kovács Krisztián és Jankánics Fülöp fogadalmát – rendi kifejezéssel – veszi ki Magyar Gergely tartományfőnök. Szintén ekkor ölti magára a rendi habitust a jelöltévet befejezett és a noviciátusba felvett négy fiatal, Hederics Lajos, Hernádi Balázs, Bucsok Sándor és Rada József.
Jelöltévre idén tízen jelentkeztek, közülük négyen nyertek felvételt. Ők a szegedi rendház lakóiként ismerkednek az év folyamán a szerzetesi élettel. Mind a négyen harminc évnél idősebbek, egyikük a vendéglátóiparban dolgozott, másikuk tanár, a harmadik agrármérnök, a negyedik pedig kétkezi munkás.

A ferencesek hazánk legnépesebb férfi szerzetesrendje 114 taggal, közülük 90-en papok. Az átlag életkor ötven év alatt van. Rendházaik száma 14. A barátok 18 templomban, hat oktatási, három szociális és négy kulturális intézményben teljesítenek szolgálatot.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép