Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Makkosmária kegytemplom .
A Szűz és a Gyermek egy árkád előtt
Schmitt Pál találkozója az olaszországi magyar közösséggel
2010-09-11 Forrás: Magyar Kurír
Szeptember 10-én Schmitt Pál magyar államfő, szentszéki látogatása után, este 6 órakor a Római Magyar Akadémián találkozott az olaszországi magyar közösség csoportjával.
A nagy számban megjelent magyar közösség teljesen megtöltötte a Falconieri-palota dísztermét. Olaszország egész területéről érkeztek magyarok, többek között Velencéből, Bolognából és Firenzéből.

Az államfő a Római Magyar Akadémián zajló „Magyarok a XXI. században” elnevezésű konferenciasorozat témájához kapcsolódva beszédében arról szólt, hogy köztársasági elnökként milyen elképzelései vannak a határon túli magyar közösségek támogatását és együttműködését illetően. Hangsúlyozta, hogy az anyaország most különösen fontosnak tartja a nemzeti összetartozás kérdését, és megjegyezte, hogy a kormány a Trianon-emléknapot jelölte ki a nemzeti összetartozás napjává.

Beszédében elmondta, hogy államfői feladatainak egyike lesz a külföldön élő magyar közösségekkel való kapcsolattartás hasonló találkozók keretében is. Az est folyamán az Olaszországban élő magyarok közül többen kifejtették gondolataikat, terveiket, amelyekkel a határon túl élő magyar csoportok közösségformálását, identitásmegtartását lehet elősegíteni.

Schmitt Pál elmondta: arra fog törekedni, hogy megfelelő támogatást kapjanak a külföldön élő magyarok terveik megvalósítására, a magyar kultúra igényes bemutatására és megőrzésére. Végül köszönetet mondott minden résztvevőnek és az összejövetel szervezőinek a szép élményért, amelyet a találkozó jelentett számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép