Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
II. János Pál szobor
Keresztfelszentelés, templombúcsú Tornyán
2010-09-14 Forrás: Erdély.ma
Ma, a Szent kereszt felmagasztalása jegyében felszentelt tornyai katolikus templom búcsúünnepségét megelőzően, a falu Arad felöli bejáratánál a régi keresztet egy újjal cserélték fel, amit ünnepélyes szertartással felszenteltek az Arad-kerületi papság, a helybeli ortodox, a szerb ortodox papok, a helybeli hívek, valamint a tornyai katolikus egyházközségről 200 évvel ezelőtt leszakadt battonyai katolikus hívek és plébános-esperesük, ft. Bajnai István kanonok jelenlétében.
A kereszt felmagasztalása alkalmával szokásos evangéliumi felolvasásokat követően ft. Király Árpád plébános, marosi főesperes felszentelte a keresztet, énekekkel közreműködött a battonyai kórus, majd a 4 ministráns-ruhába öltözött felnőtt, leszerelte, majd vállára vette a régi keresztet, amivel az imádkozó, éneklő menet élén haladva, visszatértek a templomkertbe, a végleges helyére.

A tömeg bevonult az ünnepélyes, templombúcsúi szentmisére, amelyiknek ünnepi szónoka, ft. Bajnai István battonyai kanonok, esperes-plébános volt.
A mai ünnepélyes szertartáson a hívek sokasága mellett részt vett Antal Péter pécskai polgármester, valamint Miodrag Stanoiov alpolgármester is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép