Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Miklós
Colosseum kivilágítva
Pápai áldás Barlay Ödön Szabolcsnak
2010-09-15 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya áldását és köszönetét tartalmazó levelet adott át Spányi Antal székesfehérvári püspök szeptember 9-én Barlay Ödön Szabolcs vasmisés atyának a Prohászka Ottokár életszentségéről szóló könyvéért, amelyet Barlay atya korábban egy német nyelvű kísérőlevéllel juttatott el Benedek pápának a nunciatúrán keresztül. A „Prohászka Ottokár életének titka” című könyv magyar és angol nyelven jelent meg, és Prohászka püspök tiszteletének terjesztését és boldoggáavatásának elősegítését szolgálja. A szeptember 9-én átadott levél szövegét az alábbiakban közöljük:
Főtisztelendő Atya!

Engedje meg, hogy Őszentsége Államtitkársága megbízásából megköszönjem a "The Secret of Ottokár Prohászka's Life" című könyv Szentatyának küldött példányát, amely az 1927‑ben elhunyt Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök úr születésének 150. évfordulója alkalmából jelent meg.

A Szentatya, akinek bemutatták a kötetet, szívélyes köszönetet mond ezért a kedves gesztusért, aki szeretné, hogy az Úr szőlője e buzgó pásztorának az életpéldája azokban, akik őrzik a lelki örökségét, a Krisztus és az Egyház iránti szeretetet növelje.

Őszentsége szívélyesen küldi Barlay Ödön Szabolcs atyának apostoli áldását.

Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem műve iránti nagyrabecsülésemet és Főtisztelendőségednek, valamint segítőinek szívélyes üdvözletemet küldjem.

+ Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép