Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

XI. Piusz
Szent Kálmán
A nevelés nem csupán információk átadása – mondta a pápa a katolikus oktatás képviselőinek
2010-09-17 Forrás: Magyar Kurír
Ma délelőtt 10 órakor XVI. Benedek pápa a katolikus oktatás képviselőivel találkozott a twickenhami St. Mary Egyetem kápolnájában és sportcsarnokában. A Szentanya elismerését fejezte ki mindazoknak, akik Nagy-Britanniában a fiatalok, az új generációk nevelésének szentelik életüket. Hangsúlyozta, hogy a nevelés nem csupán információk átadása, hanem legfőképpen bölcsességre nevelés. A bölcsesség pedig elválaszthatatlan a Teremtő megismerésétől, hiszen „a kezében vagyunk mi magunk, a szavaink, egész értelmünk és minden ügyességünk” (Bölcs 7,16).
Benedek pápa méltatta a szerzetesek szerepét a sziget evangelizációjában, megemlítette a Szent Ágoston mellett angliai missziót teljesítő bencéseket és Szent Kolumbán tanítványait, akik Skóciában és Észak-Angliában terjesztették a hitet, valamint Szent Dávidot és társait, akik Walesben teljesítettek missziót.

A Szentatya köszönetet mondott Istennek Ward Mária életéért és az angolkisasszonyok (Congregatio Jesu) rendjének megalakításáért. Személyes tapasztalatát is hozzátette: őt is az angolkisasszonyok nevelték, és nagyon hálás nekik ezért. Köszönetet mondott az Úrnak azért is, hogy a jelenlévő tanító rendek képviselői távoli vidékeken is gyakorolták az Egyház missziós küldetését, és sokszor az államot megelőzve hoztak létre alapítványokat az oktatás szolgálatára. Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy az egyházi személyeknek egyedülálló küldetése a nevelés terén, hogy Istennek szentelt életükkel tanúskodjanak Krisztus, a legnagyobb tanító szeretetéről.

Közös felelősség – mondta XVI. Benedek – hogy az iskolai tevékenységek mozgatórugója a hitbeli élet legyen, hogy beteljesedjen az Egyház küldetése, és a fiatalok felfedezhessék, mekkora öröm Krisztus „másokért való életében” részesülni. Reményét fejezte ki, hogy az ország katolikus iskolái továbbra is azt a megkülönböztető jelzést viselik magukon, hogy a kölcsönös és szeretetteljes bizalom légköre jellemzi őket. Végül imádságra hívta a résztvevőket.

A találkozás lezárásaként egy Szűz Máriát ábrázoló mozaikot adott át Stack testvérnek, a St. Mary Egyetemet irányító testület elnökének.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép