Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szeretetteljes
Jézus feltámasztja a naimi ifjút
„A valódi bölcsesség elválaszthatatlan a Teremtő Istentől”
2010-09-18 Forrás: Vatikáni Rádió
A pápa beszéde a twickenhami Szűz Mária Egyetemen. A tanár feladata nem pusztán az, hogy ismereteket adjon át, az oktatást soha nem lehet csupán utilitarista szempontból tekinteni – hangsúlyozta XVI. Benedek pápa. A tanítás lényegében a bölcsesség átadása. A valódi bölcsesség pedig elválaszthatatlan a Teremtőtől. A tanulás és a tanítás transzcendens dimenzióját jól megértették azok a szerzetesek, akik olyan nagymértékben hozzájárultak a brit szigetek evangelizálásához.
A pápa utalt a bencés szerzetesekre, akik elkísérték Szent Ágostont angliai missziójára, valamint Szent Kolumba tanítványaira, akik elterjesztették a hitet Skóciában és Észak-Angliában, valamint Szent Dávidra és társaira, akik Wales evangelizálói voltak.

A Szentatya örömmel nyugtázta, hogy ma is sok megszentelt életet élő személy karizmája magába foglalja a fiatalok oktatását. Hálát adott Istennek a brit föld szülötte, Tiszteletreméltó Mary Ward munkásságáért, amely az évszázadok során olyan sok gyümölcsöt termett. Felelevenítette gyermekkori emlékeit, amikor ő maga is tanult az „Angolkisasszonyoknál”. A tanító rendek gyakran előzték meg az államot oktatási intézmények megalakítása terén és magukra vállalták ezt az életbe vágóan fontos felelősséget az egyének és a társadalom szolgálatára.

Ne feledjék, hogy a szerzetesek egyedülálló módon járulnak hozzá az oktatásban az apostolkodáshoz, ami mindenekelőtt azt jelenti, hogy tanúságot tesznek Istennek szentelt életükkel Krisztusról, a legfőbb Tanárról.
A katolikus iskolákban az oktatás mindig feleljen meg az egyház Tanítóhivatalának – mutatott rá a pápa, majd hangsúlyozta: a katolikus iskolák oktatóinak kötelessége, hogy biztos környezetet garantáljanak a rájuk bízott gyermekek és fiatalok számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép