Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
Csíksomlyó
XVI. Benedek pápa levele a Családok VII. Világtalálkozójára
2010-09-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 24-én, péntek délelőtt a Szentszék Sajtótermében bemutatták a Szentatya a Családok VII. Világtalálkozójára írt üzenetét, amelyre 2012. május 30-a és június 3-a között kerül sor Milánóban. Az esemény központi témáját Benedek pápa „A család: a munka és az ünnep” címmel jelölte meg a 2009-es találkozó alkalmával, Mexikó-városban. A sajtótájékoztatón Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsának elnöke mutatta be a 2010. augusztus 23-án írt pápai levelet.
A munka és az ünnep szorosan kapcsolódnak a családok életéhez: befolyásolják a döntéseket, a házastársak, a szülők és a gyermekek közti köteléket, továbbá a család a társadalommal és az egyházzal való kapcsolatát. A Teremtés könyvének szavait idézve a Szentatya levelében magyarázza, hogy a munka és az ünnepnapok Isten adományai és áldása a család számára a teljes emberi élet megélésének érdekében. A személy teljes fejlődése több szinten valósul meg, így individuális, családi és közösségi, tevékenységi szinten, amely egyaránt érvényes a reményre és a végtelen Jó felé való nyitottságra is.

A mai világban a munka a piaci verseny és maximális profit tükrében zajlik, az ünnep pedig a szórakozás és a fogyasztás lehetőségét jelenti. Ez azonban negatív hatást gyakorol a családra és a közösségekre, mivel egy individualista életstílus kialakulásával fenyeget. Szükséges tehát, hogy a család érdekeit szem előtt tartva újraértékeljük a munka által követelt szükségleteket és időt, továbbá az ünnep, különös tekintettel a vasárnap, mint az Úr, az ember, a család, a közösség, a szolidaritás napjának valódi jelentőségét – írja levelében a Szentatya.

A Családok Világtalálkozója egyedülálló lehetőséget ad a munka és az ünnep jelentőségének értelmezésére egy összetartó, az életre nyitott, a társadalomba és az Egyházba beilleszkedett családkép tükrében, amely különös figyelmet fordít a világgal való kapcsolatokra. A Szentatya arra buzdítja a családokat és mindenkit, hogy folyamatosan készüljenek a milánói világtalálkozóra egyházi és kulturális szinten egyaránt. 2011-ben, II. János Pál pápa „Familiaris consortio” k. apostoli buzdításának 30. évfordulóján, plébániai, egyházmegyei, országos programok keretében is valósuljon meg egy olyan felkészülési folyamat, amely a keresztény családokat és az egyházi közösséget a milánói találkozóra vezeti.

XVI. Benedek pápa a Családok VII. Világtalálkozójára írt levelének végén köszönetet mond a milánói főegyházmegyének az előkészületi és szervezői munkák lebonyolításáért. A Názáreti Család közbenjárását kérve apostoli áldását küldi a találkozó előkészületeiben résztvevő családoknak.

A pénteki szentszéki sajtótájékoztatón Erminio de Scalzi segédpüspök, a milánói főegyházmegye kommunikáció felelőse kifejezte Dionigi Tettamanzi bíboros és egyházmegyéje nagy örömét XVI. Benedek pápának azért, hogy 2012-ben Milánó adhat helyet a rendezvénynek. Annak a reményüknek adnak hangot, hogy a világtalálkozó nagyban gazdagítja majd a helyi egyházak életét rávilágítva a családok fontos szerepére az emberi és keresztény értékek megismerésében és átadásában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép