Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent Félix gyermekereklye
Csendesség
„Turizmus és biodiverzitás” – Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja
2010-09-28 Forrás: Vatikáni Rádió
2010. szeptember 27-én, hétfőn 31. alkalommal kerül sor a „Turizmus Világnapjára”, melyet az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére rendeznek meg az idén a „Turizmus és biodiverzitás” címmel. Célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus szociális, gazdasági, kulturális és politikai jelentőségére. A Világnap alkalmából az Elvándorlók és Úton levők Pápai Tanácsa üzenetet adott ki, amelyben hangsúlyozza:
szükség van a turizmus és biodiverzitás (biológiai sokféleség) közötti egyensúly kialakítására oly módon, hogy az megegyezzen a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem szükségleteivel. Ennek egyik módja a turisták megfelelő tájékoztatása a természeti, történelmi és kulturális értékek védelmével járó javakról, továbbá az olyan irányú nevelés bevezetése, amely segít felfedezni Isten teremtő tevékenységét a biodiverzitás sokszínűségében.

A Turizmus Világnapján, szeptember 27-én a Vatikáni Múzeumok teljes gyűjteménye ingyenes látogatható délelőtt 9 órától este 6 óráig.

Ban Ki-moon ENSZ főtitkár a Szervezet 65. csúcstalálkozóján, New York-ban mondott beszédében a következőket mondta: „A Földünk védelmére tett ígéretek, tevékenységek és eszközök használata ellenére is az élet és a biológiai sokszínűség soha nem látott iramban hanyatlik”. A szeptember 27-én esedékes Turizmus Világnapjára való tekintettel, amelynek idei témája a „Turizmus és biodiverzitás”, Ban Ki-moon kifejtette, hogy a két dolog nagyon szoros kapcsolatban áll egymással. Emberek milliói járják turisztikai célból a világot, hogy megcsodálják a természet sokszínűségét, változatosságát. A turizmusból befolyt összegek ill. a szektor megfelelő tevékenysége nagy segítséget jelenthet a természetvédelem számára, ezért az ENSZ főtitkár arra szólította a turizmusban tevékenykedőket, hogy fordítsanak nagy figyelmet a fenntartható fejlődés megerősítésére a biodiverzitás megőrzése érdekében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép