Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Battonyai templom
„A halálbüntetés ellen” – P. Federico Lombardi SJ eheti jegyzete
2010-10-02 Forrás: Vatikáni Rádió
Ellenzem a halálbüntetést. Sem Kínában, sem Iránban, sem az Egyesült Államokban, sem Indiában, sem Szaúd-Arábiában, sehol a világon nem akarom, hogy létezzen. Nem akarom sem a megkövezést, sem a golyó általi halált, sem a lefejezést, sem a villamosszéket, sem a mérgezést. Nem akarom sem a fájdalom nélküli, és végképp nem a fájdalommal járó formáját. Nem akarom azt sem, hogy titokban történjen, és azt sem, hogy publikus legyen.
Nem akarom, hogy nőket, férfiakat, betegeket vagy egészségeseket kivégezzenek. Azt sem, hogy civileket, vagy katonákat, és nem akarom sem háború, sem béke idején. Nem akarom, hogy védtelenek ellen, és azt sem, hogy bűnösök ellen kövessék el. Nem akarom sem homoszexuálisok, sem házasságtörők esetében. Senkinek a világon nem akarom.

A gyilkosoknak sem és a maffiózóknak sem, nem akarom akkor sem, ha árulóról vagy zsarnokról van szó. Nem akarom bosszú, vagy a költséges és kényelmetlen börtönraboktól való megszabadulás esetében sem, sem pedig feltételezett kegyelemből.

Azért nem akarom mindezt, mert egy nagyobb igazságszolgáltatást keresek. És azt gondolom, hogy ez a helyes út mindannyiuk java érdekében, a személy méltóságának és az emberi élet értékének védelmében, amelyről nem mi dönthetünk. A Katolikus Egyház Katekizmusa mondja az államoknak II. János Pál pápa szavait idézve: manapság nagyon ritka, vagy nincs is olyan eset, hogy ki kelljen oltani a támadó életét annak érdekében, hogy ártalmatlanná tegyük. Ne öljünk. Jobb lenne.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép