Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
V. Orbán
Református üdülőkbe mehetnek az otthontalan kolontáriak
2010-10-09 Forrás: Református Egyház
Kétszáz iszapkárosultnak nyújt átmeneti otthont a Magyar Református Szeretetszolgálat. Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke szerint természetes, hogy ilyen helyzetben a reformátusság a rászorulók segítségére siet. Szombat reggel kiürítették Kolontárt, mivel tovább gyengült az ajkai iszaptároló sérült 10-es kazettájának gátja, Devecser lakosságát pedig felszólították, hogy készülődjön a kitelepítésre. A szakemberek azzal számolnak, hogy ismét iszap ömlik ki a tározóból, de ez sűrűbb lesz, ezért lassabban terjed majd.
A Magyar Református Szeretetszolgálat átmeneti szállást ajánl fel a Kolontárról és Devecserről kiköltöztetett családok számára. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szerint természetes, hogy ilyen helyzetben a reformátusság a rászorulók segítségére siet.

A Református Szeretetszolgálat a balatonfenyvesi és a balatonszárszói református üdülőkben tudja elhelyezni az otthonukat elhagyni kényszerült családokat. Balatonfenyvesen harminc, otthon nélkül maradt család találhat azonnali szálláshelyet, Balatonszárszón pedig negyvenen azonnal, kilencvenen a következő héten találnak biztonságot nyújtó otthonra. A családok fűtött szobákban, teljes ellátással kerülnek elhelyezésre.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az iszapkatasztrófa másnapján gyűjtést indított és kedden csaknem kétmillió forint értékű gyorssegéllyel segítette a bajbajutottakat. A szeretetszoglálat tovább folytatja adománygyűjtését, melyet a CIB Banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámon támogathatnak. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesék fel: "iszapár".


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép