Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Mária skapuláréja
Mária ábrázolás
Mária Út: Mariazelltől Csíksomlyóig
2010-10-13 Forrás: Erdély.ma
Egy egész Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút kialakítását tervezi a magyarországi Mária Út Egyesület. A Mária kegyhelyeket kötnék össze, nyugatról keletre haladva, Mariazelltől Csíksomlyóig. „Az ember jobban megismeri a Kárpát-medencét, közelebb kerül a természethez, egy kicsit közelebb kerül az Istenhez. Tisztába tudja tenni a gondolatait, rangsorolni tudja a feladatait” – véli Geiger József Budapestről.
eiger József már végig gyalogolta a Mária út 1400 kilométernyi szakaszát Budapesttől Csíksomlyóig. A hét országon átívelő zarándokút egyik vonala az ausztriai Mariazelltől, Máriapócson át Csíksomlyóig tart. Az észak-dél irányú a lengyelországi Czestochowat és a bosznia-hercegovinai Medjugorjet köti össze.

Hitvilág
Mária Út: Mariazelltől Csíksomlyóig – VIDEÓ
[ 2010. október 13., 20:02 ] [64]

Egy egész Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút kialakítását tervezi a magyarországi Mária Út Egyesület. A Mária kegyhelyeket kötnék össze, nyugatról keletre haladva, Mariazelltől Csíksomlyóig.

„Az ember jobban megismeri a Kárpát-medencét, közelebb kerül a természethez, egy kicsit közelebb kerül az Istenhez. Tisztába tudja tenni a gondolatait, rangsorolni tudja a feladatait” – véli Geiger József Budapestről.

Geiger József már végig gyalogolta a Mária út 1400 kilométernyi szakaszát Budapesttől Csíksomlyóig. A hét országon átívelő zarándokút egyik vonala az ausztriai Mariazelltől, Máriapócson át Csíksomlyóig tart. Az észak-dél irányú a lengyelországi Czestochowat és a bosznia-hercegovinai Medjugorjet köti össze.


„A legfontosabb célja az, hogy ennek révén, a zarándoklás révén ez az Istentől elforduló világ kapjon egy alkalmat, hogy Istenre figyeljen. Magyarul a célja hittérítő. Térjünk vissza katolikus hagyományainkhoz, értékeinkhez” – tette hozzá Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke.

A zarándokúttal Közép-Európa kulturális értékeit is népszerűsítenék. A magyarság legnagyobb kegyhelyén például térrendezést és a megfelelő infrastruktúra kiépítését is szükségesnek tartják.

„Bizonyos stratégiákat kell kiépítenünk, de ugyanakkor a lelki hátteret is biztosítanunk kell, hogy akik ide jönnek zarándokként, azoknak lelki program is legyen” – mondta Tímár Asztrik ferences szerzetes, a Csíksomlyói Kegytemplom igazgatója.

Méghozzá az év bármely napján, nemcsak Pünkösd szombatján, amikor több százezer zarándok érkezik a Csíkszeredához tartozó Csíksomlyóra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép