Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fohász (A)
Tiltakoznak a csokoládé Jézusok ellen
2008-11-28 Forrás: Evangélikus Egyház
Ízléstelennek ítélte a német egyház egy üzletember csokoládéból készült, Édes Jézus névre keresztelt édességeit.
Frank Oynhausen állítása szerint azért indította el az Édes Jézus-csokoládét gyártó vállalkozását, mert így akart újjáéleszteni néhány karácsonyhoz köthető hagyományos vallási értéket Németországban. A német protestáns egyház azonban ízléstelennek tartotta az ötletet és a római katolikus egyház sem volt elragadtatva a csokoládé Jézusok gondolatától.

"Azon tűnődtem hogyan is tudnám visszahozni a hagyományos értékeket ebbe az elüzletiesedett világba" - mondta Oynhausen, aki legutóbbi - újrahasznosítással foglalkozó - vállalatának csődje után két évig volt munkanélküli. Az 54 éves férfi egyik barátjával, egy helyi csokoládégyártóval dolgozta ki az Édes Jézus ötletét, amely mind a készítők szülővárosában, Duisburgban, mind az interneten is növekvő népszerűségnek örvend. Oynhausen szerint emberek ezrei adták le rendelésüket az aranyfóliába csomagolt csokoládé figurákért.

Az egyházak döbbenetüket fejezték ki az üggyel kapcsolatban. "Rettenetes, hogy Jézust aranypapírba csomagolták és csokoládényulakkal, ehető pingvinekkel és nyalókákkal árulják együtt" - mondta Aegidius Engel, egy Paderborn-közeli érsekség szóvivője. "Ez lerombolja mindazt, amit Jézus szimbolizál" - tette hozzá.

A német üzletember jelenleg magántermelés keretei között, 15 euróért árulja a csokoládé 100 grammját, ám húsvéti tervei között már a tömeggyártás szerepel. "Reményeink szerint egyszer majd az egész világra kiterjedően fogjuk árusítani őket" - mondta Oynhausen, aki igencsak nagy népszerűséget jósol csokoládéinak az Egyesült Államok bizonyos területein.

2007-ben egy életnagyságú, meztelen Jézust ábrázoló csokoládészobor már okozott felfordulást a római katolikusok között, mikor a egy New York-i művészeti galéria ki akarta állítani a művet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép