Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A vörös fenyők a tó körül.  Topor M.
Mikulás listával
Martinus zarándoklat Székesfehérvárra, Bodajkra és Zircre
2010-10-18 Forrás: Magyar Kurír
A Martinus Kiadó szervezésében ötven zarándok látogatott el Székesfehérvárra, Bodajkra és Zircre 2010. október 16-án. A zarándokokat Déri Péter püspöki titkár, kollégiumi prefektus és Ipacs Bence diakónus vezette. Az út első állomása Székesfehérvár volt, ahol a bazilikát, a püspöki palotát és az egyházmegyei múzeumot tekintették meg a résztvevők.
A zarándoklat célállomása Bodajk volt, ahol a Segítő Szűz tiszteletére szentelt templomban Mária énekkel köszöntötték a Szűzanyát, majd szentmisén vettek részt.

A Kálvária-dombon járt keresztutat Déri Péter a közelmúltban meghirdetett Család Éve jegyében a családalapítás előtt álló fiatalokért ajánlotta fel, hogy merjenek minél hamarabb házasságot kötni és családot alapítani.

A zarándoklat a zirci ciszterci apátsági templomban litániával zárult. A templom belső restaurálási munkálatai 2005-ben fejeződtek be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép