Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
13 felhasználó online
0 tag, 13 vendégKépek a galériából

Boldog Batthyány-Strattmann László (1870-1931)
Nincs az a nehézség
Krisztusnak ajánlva – film készült Bogdánffy Szilárd életéről
2010-10-25 Forrás: Erdély.ma
Zsúfolásig megtelt péntek este a nagyváradi barokk palota díszterme, ahol első alkalommal mutatták be a közönségnek azt a dokumentumfilmet, amit a jövő héten boldoggá avatandó vértanú püspök, Bogdánffy Szilárd életéről készítettek. A Krisztusnak ajánlva című alkotás levetítése előtt egy kiállítást is megnyitottak a váradi római katolikus püspöki palotában azokból a fényképekből, okiratokból, levelezésekből, amelyek Bogdánffy papi pályájából villantanak fel képeket, és üldöztetését bizonyítják.
A rendezvény házigazdája, Böcskei László váradi római katolikus megyéspüspök, köszöntötte a szép számmal egybegyűlt közönséget és a meghívott vendégeket, köztük a Temes és a Szatmár megyei papi delegációt.

A főpásztor örömmel állapította meg, hogy a polgárok milyen aktívan érdeklődnek az egykori mártír munkássága és boldoggá avatása iránt.

A szombaton, október 30-án esedékes beatificáció nemcsak Nagyvárad, de az egész katolikus egyház ünnepe lesz, bizonyítva azt, hogy a Jézus tanításait követő emberek képesek ma is meglátni és értékelni azokat a példamutató vértanúkat, akiknek mártíromsága eleven, halhatatlan kincse az egyháznak – sommázott Böcskei.

Ezt követően szó esett a Bogdánffyról szóló dokumentumfilmről is, a püspök megköszönte a filmkészítők, Balla Tünde, Lakatos Attila és Villányi Zoltán munkáját. A kiállítás megnyitása után az emberek bevonultak a díszterembe, ahol levetítették az igényes kivitelezésű, tartalmilag igen tanulságos és szívbemarkoló, nyolcvanperces alkotást.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép