Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kecskemét Református templom
Templom és környéke
Önkénteseket keres az RMK
2010-10-27 Forrás: Református Egyház
Az üldöztetések, a vallási kirekesztés és a politikai megkülönböztetés emberek százezreit indítja arra, hogy elhagyják hazájukat és idegen országban keressenek boldogulást. Az RMK menekültmissziója a Magyarországon menedéket keresőknek nyújt segítő kezet. Hat családhoz várnak önkéntes segítőket, akik magyarul tanítanák, esetleg korrepetálnák a beilleszkedni vágyó iskolás gyerekeket, valamint a felnőtteket.
A menekült családok kiszolgáltatott helyzetben élnek – mondja Libor Andrea, a lakhatási program szociális munkatársa. Nyelvtudás, családi háttér, pénz és helyismeret híján nehéz a beilleszkedés és a menekülteknek gyakran az előítéletekkel is meg kell küzdeniük. Az RMK lakhatási programja az Európai Unió Európai Menekültügyi Alapjának támogatásával nyújt segítséget a hazánkba menekült külföldi családoknak. Az összegből jelenleg hat család albérleti támogatását tudják fedezni, az RMK szociális munkásai pedig segítenek eligazodni a mindennapi életben és a hivatalok útvesztőjében.

Libor Andrea elmondta, hogy a beilleszkedés és a munkába állás egyik legnagyobb gátja a magyar nyelvtudás hiánya. Két afrikai, két iraki, egy koszovói és egy grúz családot vettek fel az RMK menekültmissziói programjába, hozzájuk várják azokat a segítő szándékú embereket, akik szabadidejükből áldoznának arra, hogy tanítják őket.

Az önkéntes programban már eddig is sokat segítettek egyetemisták és az idősebb korosztályhoz tartozók egyaránt. A szociális munkás hozzátette: olyan önkénteseket is várnak, akik nemcsak magyarból, hanem esetleg más tantárgyakból is korrepetálnák a menekült gyerekeket, hiszen nagyon nehéz az iskolában úgy helytállniuk, hogy nem az anyanyelvükön tanulják a különböző tantárgyakat.
Jelentkezni lehet:

Telefon: 06 30 658 9840
andrea.libor@rmk.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép