Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Szent Kereszt Templom
Az MKPK közleménye
2010-11-05 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága az alábbi közleményt adta ki 2010. november 4-én: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága közli, hogy a püspökök személyi ügyeiben sem az adott egyháztartomány érseke, sem a Püspöki Konferencia mint testület vagy annak elnöke nem illetékes sem intézkedni, sem hivatalos informatív eljárást (vizsgálatot) lefolytatni. Erre egyedül csak az Apostoli Szentszék jogosult.
Ezért a Püspöki Konferenciát nyilatkozatra szólítani ilyen ügyekben felesleges, hiszen az esetleges egyházi eljárás részleteiről sem rendelkezik megfelelő információkkal. Folyamatban lévő büntető ügyekről a világi hatóságok sem szoktak a jogerős ítélet előtt széleskörű információkkal szolgálni. Tehát a Püspöki Konferenciát vagy annak tagjait hallgatással vádolni teljesen helytelen.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága egyedül azt a megállapítást teheti, hogy a Magyar Kurír a Pécsi Egyházmegyei Hatóságnak azt a közleményét, amely arról szólt, hogy az egyházmegye vagyonkezelője egyházi elmozdításának az Apostoli Szentszék vizsgálatához semmi köze sincsen, a közlemény igazságtartalmának felülvizsgálata nélkül bocsátotta közre. A közlemény tartalmát megerősíteni nem tudjuk.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép