Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Székesfehérvár Evangélikus templom
Adventi gyertya
Kórházkápolna várja a betegeket az ORFI-ban
2010-11-10 Forrás: Magyar Kurír
November 9-én átadták az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) új közösségi központját, amely egy kápolnából, klubgalériából és konferenciateremből áll. A liturgikus teret Erdő Péter bíboros áldotta meg. Az első szentmisét december 5-én tartják majd a Szent Lukács-kórházkápolnában, azt követően pedig minden vasárnap délelőtt várják ide a betegeket, orvosokat, ápolókat.
A közösségi központ keretén belül átadott klubgalériában művészeti kiállításokat tartanak majd, a konferenciaterem pedig többek között betegfórumoknak ad otthont.

Az elmúlt nyolc évben igyekeztek módszeresen megújítani a régi kórházi kápolnák romjait, és újakat létrehozni – jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás az ORFI kórházkápolnájának megáldását követő beszédében. Az esztergom–budapesti érsek úgy fogalmazott: az oltári szentség jelenléte egy épületben kisugárzó erő, amely átrendezi a teret és az időt.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Latorcai János, a parlament alelnöke, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Németh Tamás, az MTA főtitkára. Poór Gyula, az ORFI főigazgatója emlékeztetett arra, hogy évente 9–10 ezer fekvő-, és 65–70 ezer járóbeteg fordul meg az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép