Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Halottainkért
Monarchia címer
Pakisztánban halálra ítéltek egy keresztény asszonyt istenkáromlás vádjával
2010-11-11 Forrás: Magyar Kurír
November 7-én, vasárnap hirdették ki az ítéletet. Halálra ítélték, valamint két és fél évnyi fizetésének összegével megegyező büntetést kell fizetnie. A harminchat éves Asia Bibi két gyermek édesanyja, mezőgazdasági munkásként dolgozik. Hírügynökségi beszámolók szerint a munkahelyén muzulmán kolléganői megpróbálták meggyőzni arról, hogy szakítson keresztény hitével.
Ő azonban elmondta nekik, hogy Jézus meghalt a kereszten az emberiség bűneiért, és megkérdezte tőlük, mit tett értük Mohamed próféta.

Pakisztánban börtönbüntetéssel sújtják azokat, akik megsértik a Koránt, Mohamed próféta „káromlóira” pedig halálbüntetést szabnak ki.

Gyakori jelenség, hogy a fundamentalisták az istenkáromlásról szóló törvény alapján hamis vádakkal illetik a vallási kisebbségek tagjait.

A Release International karitatív szervezet igazgatója kijelentette, hogy Pakisztán ezzel az ítélettel átlépett egy határt.

Aggodalomra ad okot, hogy a kormány nem szándékozik változtatni az 1980 és 1986 között hozott törvényeken, amelyek következtében 1986 és 2009 között 964 embert tartóztattak le a Korán vagy Mohamed káromlása okán.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép