Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Adventi gyertya
8. - Ezek az Evangélium igéi - a pünkősdi misén
Alain de Benoist: Európa megelőzte Oroszországot az ateizmusban
2008-11-29 Forrás: Református Egyház
"Európa az ateizmus olyan szintjét érte el, amelyet Oroszországnak nem sikerült elérnie még a szovjet korszak kényszerítő-totalitárius politikája után sem" - jegyezte meg Alain de Benoist, ismert francia tradicionalista-filozófus, az Új Jobboldal értelmiségi irányzat alapítója. Benoist úgy véli, hogy Európa megdöntötte a Szovjetunió "rekordját" a tömeges ateizmus szintjében.
Benoist szerint a vallásos értékek "jók a mai Oroszország számára, de nem jók Európa számára". "Hiszen az Európai Unióban egy vallási értékekre alapuló párt a választásokon legfeljebb 0 százalékot érhet el" - jegyezte meg a filozófus a Moszkvai Állami Egyetem Konzervatív Kutatások Központjában orosz tudósokkal való találkozóján.

Elmondta, hogy míg 30 évvel ezelőtt Franciaországban törvény tiltotta a homoszexualitás propagandáját, ma ezt egy másik törtvény váltotta fel, amely "tiltja, hogy valaki rosszat mondjon a homoszexualitásról". A francia iskolákban pedig tankönyvek vannak a "homofóbia ellen". Válaszában a Moszkvai Állami Egyetem Elméleti Politológia Tanszékének vezetője, Valerij Rasztorgujev professzor azt a következtetést vonta le, hogy "a konzervativizmus csak Oroszországban lehetséges, mert az igazi konzervativizmus arra hivatott, hogy válaszoljon arra a kérdésre: van-e helye Istennek az ideológiában".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép