Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Párizsi Szent Dénes püspök és társai vértanúk
Lengyel Adrienn: Éjszaka a Téren
Csíksomlyón a szerződés megköttetett
2008-11-29 Forrás: Gondola
November 17-én a dévai Szent Ferenc Alapítvány szerződéssel 49 évre átvette a Csíki Magánjavaktól a csíksomlyói árvaház épületét. Az új kollégiumot nyáron szeretné felszentelni Böjte Csaba.
Nagyszabású jótékonysági koncertet rendeztek november 14-én a budapesti Papp László Sportarénában, ahol a somlyói árvaház felújításának költségeihez mintegy nyolcezer ember járult hozzá jegyvásárlással.

"Benne vagyok a csodában, szemem előtt zajlik ennek a szép intézménynek a születése, és mégis is olyan hihetetlen, döbbenetes, ahogy a jó Isten építi az Ő Országát: néhány őszinte, igaz dallam, egy koncertjegy, ezt megszorozva 7-8 ezer nagylelkű emberrel, és mindezt hozzáadva néhány igaz székely ember nagylelkűségéhez, akik nem pénzért adják ki ezt a csodaszép fekvésű csíksomlyói ingatlant vállalkozóknak, hanem őseink döntését tiszteletben tartva ingyen átengedik a bajban lévő gyermekeknek. És ennyi ember összefogásából megszülethet egy épület, melyben 120 fiatal otthonra talál. Minden tanévben 120 székely fiatal a csíksomlyói Szűzanya lábánál nevelkedhet, válhat becsületes, tisztességes, jóravaló emberré" - olvashatjuk Böjte Csaba vallomását a magnificat.ro honlapon. A Hargita Népének Csaba testvér elmondta, hogy az új intézményt nyáron szeretnék felszentelni, az ünnepségre pedig meghívja a Papp László Sportarénában fellépett művészeket is.

A somlyói kollégiumban a Szent Ferenc Alapítvány rendszerében élő középiskolás és egyetemista fiatalokat szeretné elhelyezni Csaba testvér.

Bíró Albintól, a Csíki Magánjavak igazgatói tanácsának tagjától megtudtuk, évi egy euróért, tehát jelképes összegért bocsátják a Szent Ferenc Alapítvány rendelkezésére az épületet azzal a feltétellel, hogy decemberig megkapják a felújítás ütemtervét. Utóbbinak tartalmaznia kell a felújítás határidejét is. Amennyiben ezt a határidőt a bérlő nem tartja be, felbontják a szerződést. Így szeretnék elejét venni annak, hogy ismét évekig kihasználatlanul álljon a somlyói épület. A szerződés aláírása előtt az igazgatói tanács tagjai meglátogatták a Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői és szárhegyi otthonát, azt vizsgálva, milyen minőségű felújítási munkát végeztek az épületen, és milyen hatással vannak ezek az otthonok a település közösségére. Mind az építkezés, mind a rendeltetés szempontjából kifogástalannak találták a két intézményt. Szárhegyen, ahol a község lakói eleinte kissé fenntartással fogadták az árvaházat, az intézmény egyértelműen pozitív hatását tapasztalták a vizsgálódók. Bíró Albin elmondta azt is: a Gyulafehárvári Római Katolikus Érsekség és a Ferenc-rend egyaránt írásban adta egyetértését és támogatja a Szent Ferenc Alapítványt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép