Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Gellért (980-1046)
Carlo Crivelli: Madonna
„A fegyverkezésre szánt összegeket fordítsák inkább a népek átfogó fejlődésére”
2010-11-27 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek Hidekazu Yamaguchi diplomata személyén keresztül köszöntötte a Távol-keleti ország egész népét, örömmel állapítva meg, hogy a Szentszék és Japán között csaknem 60 éve fennálló kapcsolatok ma is kiválóak. ENSZ-tagsága kezdete óta az ország fontos szerepet tölt be mind regionális, mind nemzetközi szinten. Jelentősen hozzájárul a béke, a demokrácia és az emberi jogok növeléséhez a Távol-Keleten, különös tekintettel a gazdaságilag kevésbé fejlett országokra.
Idén emlékeztünk a Hirosimát és Nagaszakit ért tragikus atombomba támadás 65. évfordulójára – folytatta beszédét a Szentatya. Az emberiség történelmének ez a sötét fejezete arra szólít fel bennünket, hogy továbbra is minden erőnkkel küzdjünk az atomfegyverek betiltása és a leszerelés érdekében. Japán példamutatóan támogatja a feszültségek politikai megoldását, azt a nézetet, hogy a háború nem lehet a nemzetek és népek közötti konfliktusok megoldásának módja.

A világgazdasági válság egyetlen országot sem kímélt meg. Ennek ellenére Japán továbbra is fontos helyet tölt be a nemzetközi gazdasági életben – állapította meg a pápa, emlékeztetve az igazságban megvalósuló szeretet, a szolidaritás, az etika értékeinek elsőbbségére.

Mivel Japánban már régóta megvalósult a lelkiismereti és vallásszabadság, a katolikus egyház is békességben és testvériségben élhet az országban. Tagjai nemcsak a kulturális és társadalmi életben kötelezték el magukat, hanem tevékeny szerepet játszanak a mai Japán életében, főleg az oktatásban, az egészségügyi ellátásban és a karitatív intézményekben is.

A japán katolikusok továbbá tiszteletteljes párbeszédet folytatnak más vallások követőivel. A katolikus egyház nagy gondot fordít a vallásközi párbeszédre és továbbra is bátorít a kölcsönös bizalomra és barátságra az egész emberi család érdekében – mondta Hidekazu Yamaguchi-hoz, Japán új szentszéki nagykövetéhez intézett beszédében XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép