Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Szép álmokat
Érem
A pápa imája a születendő életért Advent első vasárnapjának vigíliáján
2010-11-29 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa az új liturgikus év kezdetének vigíliáján, november 27-én szombaton este 6 órai kezdettel a Szent Péter-bazilikában vesperást vezetett, amelyen a születendő életért imádkoztak. A szertartáshoz kapcsolódott ugyanis az az imavirrasztás, amelyet a Családok Pápai Tanácsa kezdeményezett az egész katolikus egyház számára.
A vesperást megelőzően fél 6-kor kezdődött imavirrasztáson részleteket olvastak fel II. János Pál Evangelium vitae kezdetű enciklikájából, valamint az ima, a csöndes elmélkedés pillanatai és adventi énekek váltották egymást.

XVI. Benedek pápa 6 órakor körmenetben vonult be a bazilikába, miközben felcsendültek a Tu es Petrus pápai himnusz hangjai. Ekkor került sor az Oltáriszentség kitételére. Néhány perces csöndes adoráció után kezdetét vette a vesperás, amelynek során a pápa homíliát mondott.

A vesperás végén a Szentatya a Confessio oltár előtt a következő imát mondta el a születendő életért:

„Urunk Jézus, Te, aki hűségesen meglátogatod és jelenléteddel elárasztod az egyházat és az emberi történelmet, aki Tested és Véred csodálatos Szentsége által részesítesz bennünket isteni életedben és megízlelteted velünk az örök élet örömét, imádunk és áldunk Téged.

Leborulva előtted, aki a közöttünk valóban jelenlévő élet forrása vagy, könyörgünk hozzád: Ébreszd fel bennünk újra a tiszteletet minden születendő emberi élet iránt, tégy képessé minket arra, hogy az anya méhének gyümölcsében megpillantsuk a Teremtő csodálatos művét, tedd készségessé szívünket, hogy nagylelkűen befogadjunk minden gyermeket, aki kopogtat az élet ajtaján.

Áldd meg a családokat, szenteld meg a házaspárokat, tedd termékennyé szeretetüket. Kísérd el Szentlelked világosságával a törvényhozó testületek döntéseit, hogy a népek és nemzetek elismerjék és tiszteljék az élet, minden emberi élet szent mivoltát.

Vezesd a tudósok és orvosok munkáját, hogy a haladás járuljon hozzá a személy átfogó fejlődéséhez és senki ne szenvedjen elnyomást, igazságtalanságot.

Adj találékony szeretetet a köztisztviselőknek és gazdasági szakértőknek, hogy teremtsenek megfelelő feltételeket a fiatal családok számára az új élet örömteli befogadására. Vigasztald meg azokat a házaspárokat, amelyek azért szenvednek, mert nem lehet gyermekük. Gondoskodj róluk jóságoddal.

Nevelj mindenkit arra: viseljék gondját az árva és sorsukra hagyott gyermekeknek, hogy megtapasztalhassák szereteted melegségét, isteni szíved vigaszát.

Mélyen hívő Édesanyáddal, Máriával együtt, akinek ölében magadra vetted emberi természetünket, Tőled, egyetlen igaz Jónktól és Üdvözítőnktől várjuk az erőt, hogy szeressük és szolgáljuk az életet, miközben várjuk, hogy mindig Benned és a Boldogságos Szentháromság szeretetközösségében élhessünk. Amen.

A vesperás a pápa szentségi áldásával zárult.

Az esemény egy kedves jelenetét itt láthatják.

http://www.keresztenymagyarorszag.hu/forum/62
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép