Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Koronázási jelképek palásttal
Korona
Reményteljes várakozás
2010-11-29 Forrás: Erdély.ma
Bonaventura testvér, a FerBIT ötletadója és egyben e biciklitúra szervezője újabb összejövetelre hívta az élet különböző útjain pedálozó testvéreket Csíksomlyóra, november 27-én egy találkozó jellegű lelkinapra. Csíkszeredából és a környező falvakból, Gyimesekből, Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Gyergyószentmiklós környékéről és Magyarországról gyült össze közel 50 lelkes fiatal.
E találkozó segítségével újra megerősödtünk egy életforma és egy szellemiség mellet, ami egy szűk mondatban fogalmazódik meg: Jézussal tekerek!

A Csíksomlyói kegytemplom előtt gyűlt össze a csapat, ahol a hangulat-feloldó játékok mellett az emberek máris kreatív ténykedésbe kezdtek, hisz életnagyságú hóembert formáztak, amely Bonaventura testvért ábrázolta.

Ezek után együtt kényelmesen elhelyezkedtünk egy meleg teremben, itt pedig sor került a nyári élmények és tapasztalatok felelevenítéséré. Egy forró tea mellett végighallgathattuk Balla Imre – V. éves gyulafehérvári kispap tanítását a reményről,amelynek fő gondolata viccesen megfogalmazva:

„Sohasem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna.” Az újonnan szerzett gondolatokat csoportokban osztottuk meg egymással és segítettünk választ találni a felmerült kérdésekre. Felfrissülés céljából sétára indultunk, amiből óriási hócsata kerekedett,a repdeső hógolyók senkit sem kíméltek. A sok kacagás és mozgás után mindenkinek jólesett az ebéd amellyel a ferencesek megvendégeltek bennünket.

A már jól ismert terembe visszatérve a Szentmisére való ráhangolódás céljából egy igen tanulságos power-pointos bemutatót tekinthettünk meg Pancsinelloról, a fabáburól. A Szentmise mélyebb átélését elősegítette a megszokottól eltérő ülésrend,mivel a szentélyben foglalhattunk helyet. Asztrik atya bíztatott minket, hogy merjünk Krisztus mellett dönteni, válasszuk Őt. Meggyújtottuk az első gyertyát a már korábban elkészített adventi koszorún, amelynek alapjául egy biciklikerék szolgált.

Az elmúlt egyházi év jó és rossz pillanatait egy lapra írva jelképesen átadtuk az Úrnak. A továbbiakban kötetlen beszélgetést folytathattunk rég látott és újonnan szerzett testvéreinkkel. A jó hangulatot a sok finomság és jó kedély csak fokozta.

Mindenki lelkileg feltöltődve, reményben megerősítve tért vissza a hétköznapokba. Nagyon várjuk már a következő találkozást, ahol újra megtapasztalhatjuk a közösség éltető erejét, ha ellankadunk újra teljes erővel „pedálozzunk”, szemünket szüntelenül a célon tartsuk.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép