Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Jacob Jordaens: Az eredendő bűn
Koronázási jelképek
„A születendő életért” – P. Federico Lombardi SJ eheti jegyzete
2010-12-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Imádkozni és tevékenykedni a születendő élet érdekében: erre hívott a Szentatya mindannyiunkat Advent első vasárnapján, a várakozás és a készülődés idején, amikor újra megünnepeljük Isten Fia megszületésének csodálatos eseményét. Isten, aki emberré lesz, aki egy anya méhéből születik meg; Isten gyermek, Isten, aki közel van. Isten hogyan mondhatná el nekünk ennél jobban, hogy méltóságunk mekkora méreteket ölt? Hogy már a fogantatás pillanatától fogva védelmezni, tisztelni és szeretni kell a gyermekeket?
Sosem voltunk csak egyszerű biológiai képződmények. Mindig is, már a kezdetektől fogva, egy határozott terv vagyunk, amely az értelem, a szabadság és a szeretet felé fejlődik, nyitott az igazra, a jóra és a végtelenre. Terv, amely természeténél fogva csakis egy megfoghatatlanul hatalmas forrásból eredhet. Forrás, amely képes származást adni nekünk és konkrét szeretetkapcsolatra hívni bennünket.

A gyermekek mosolya, világra jöttük pillanatától kezdve, érezteti velünk mindezt. Mosoly, amely a szeretetre és a hálaadásra hív minket egy oly nagy adomány csodálata által, amely jóval nagyobb nálunk.

XVI. Benedek így figyelmeztet: „Sajnos a gyermekek élete olykor születésük után is az elhagyatottságnak, az éhezésnek, a gyötrelmeknek, a betegségeknek, a visszaéléseknek, az erőszaknak és a kihasználásnak van kitéve”. A pápa ezért intéz felhívást mindenkihez: „Tiszteld, védd meg, szeresd és szolgáld az életet, minden emberi életet”.

Miféle világot talál Jézus, aki most megszületik? Miféle világot készítünk elő a gyermekeknek? Szeretnünk kell az életet, hogy minden gyermek köszönetet tudjon adni azért, hogy világra jött és megtanulhassa szeretni életét, a többi embert… és Istent.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép