Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Murillo: A pásztorok imádása
Foktői Református templom
Wikileaks fájlok a Vatikánról – szentszéki közlemény
2010-12-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken este jelentek meg a sajtóban a Wikileaks által olyan dokumentumok, amelyek az Egyesült Államok diplomatáinak Vatikánnal kapcsolatos jelentésit tartalmazzák. A Szentszék Sajtóterme ezzel kapcsolatban a következő közleményt adta ki:
„Eltekintve a nagy mennyiségű bizalmas és titkos dokumentumok publikálása és lehetséges következményei súlyosságának értékelésétől a Szentszék Sajtóterme úgy látja, hogy a Wikileaks által közzé tett dokumentumok egy része az Egyesült Államok szentszéki nagykövetségéről az amerikai külügyminisztériumba küldött jelentésekre vonatkoznak. Természetesen ezek azoknak a személyeknek a felfogását és véleményét tükrözik, akik a jelentéseket írták. Nem lehet azokat a Szentszék megnyilatkozásainak vagy tisztviselői kijelentéseinek tekinteni. Megbízhatóságukat tehát fenntartással és nagy óvatossággal kell kezelni figyelembe véve ezt a körülményt”.

Miguel Díaz, az Egyesült Államok szentszéki nagykövete az ügy kapcsán nyilatkozatot adott ki. Ebben mélyen elítéli a külügyminisztériumi információnak tekintett dokumentumok közzétételét. Nem kívánta kommentálni az információk tartalmát vagy hitelességét. Obama elnök és kormánya szilárd külpolitikát folytat, amely arra összpontosít, hogy előmozdítsa Amerika nemzeti érdekeit, és a világot a mai kor legösszetettebb kihívásainak megoldása felé vezesse. Ide tartozik a világgazdaság helyreállítása, a nemzetközi terrorizmus megakadályozása, a katasztrófát okozó fegyverek terjedésének megállítása, az emberi jogok világszintű védelme, ahogy a klímaváltozással való szembe nézés és a környezet védelme is. Ezek egyetemes értékek.

Az Egyesült Államok szentszéki nagykövetsége elkötelezte magát folyamatban levő erőfeszítésekkel a Vatikánnal együttműködve, hogy a vallásközi párbeszédet számos területen gyakorlatba ültesse a közjó érdekében. A világ minden részén, ahogy a Szentszéknél is, azon dolgozunk partnereinkkel, hogy elérjük ezeket a fontos célokat. Meggyőződésem, hogy azok a partnerségi kapcsolatok, amelyeken Obama elnök, Hillary Clinton külügyminiszter és elkötelezett amerikai diplomaták keményen dolgoznak, kiállja ezt a jelenlegi kihívást – hangsúlyozta nyilatkozatában Miguel Díaz, az Egyesült Államok szentszéki nagykövete.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép