Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mélykúti Szt. Erzsébet templom
Temetői kápolna  si.
XVI. Benedek üzenete a Taizéi közösség rotterdami találkozójára
2010-12-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A "bizalom zarándoklatának "33. állomása Hollandia, ahol december 28-a és január elseje között harmincezer fiatal gyűlik össze a nemzetközi találkozóra Rotterdamban. Ez a város a XV. században Erasmus szülőhelye volt, és 2009-ben elnyerte az „Európa Ifjúsági Fővárosa” címet. Rotterdam közelében több város katolikus és protestáns egyházközségei (mint pld. Hága és Delft) is részt vesznek a fiatalok fogadásában.
A fiatalok megérkezésükkor kézbe kapják Alois testvér, a taizéi Közösség perjelének levelét. Ezzel hívja a résztvevőket az elmélkedésre az örömről és a szolidaritásról azok iránt, akik szenvednek. A programokat a taizéi közösséghez tartozó testvérek vezetik, de Rotterdam város polgármestere, püspökök, lelkipásztorok, holland politikusok is hozzájárulnak, hogy segítsék a fiatalokat útjukon, valamint az egyházban és a társadalomban való elkötelezettségükben. Alois testvér szól majd minden este a résztvevőkhöz a közös imádság során.

A taizéi ökumenikus közösség nemzetközi találkozójára elküldte üzenetét XVI. Benedek pápa. A Szentlélek erejét és békéjét kéri a résztvevőkre, vezetőikre, a plébániákra és a családokra, akik befogadják őket. Isten vezessen benneteket az öröm forrásához – fogalmaz a pápa. Ez az öröm nem távolít el az emberiség szenvedései iránti szolidaritástól, hanem szorosan kötődik az Istenbe vetett bizalomhoz. Ebből táplálkozva, ezt befogadva lehetővé válik az ember radikális megújulása, amelyet Krisztus hozott el. Ez bátorsággal tölt el benneteket, hogy az árral szemben haladjatok, amikor erre van szükség. Az individualizmusnak ellenállva válhattok a szeretetközösség tagjaivá, önmagatokat adva másokért.

Amikor visszatértek országaitokba a Szentlélek eltölt benneteket határtalan együttérzéssel, képzelőerővel és bátorsággal, hogy átalakítsátok helyi közösségeiteket a szív és a bizalom jóságának helyeivé. A Szentlélektől kapott béke így visszatükröződik majd másokban és a világban.

Üzenete végén XVI. Benedek meghívja a fiatalokat a jövő évi madridi Ifjúsági Világtalálkozóra. A Szűz Mária közbenjárására bízza őket, aki a kánai menyegzőn tanúja volt az örömnek, amelyet Fia hozott el a világba és szívből jövő apostoli áldását küldi a rotterdami taizéi találkozó résztvevőinek.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép