Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A szent család (A)
amerikai látogatás
Csúcsot döntött 2010-ben a szentföldi zarándokok száma
2011-01-03 Forrás: Erdély.ma
A Jeruzsálemi Latin Patriarkátus adatai szerint tavaly november végéig több mint 3 millióan látogattak el Izraelbe és a három monoteista vallás szent helyeire. A karácsonyi ünnepkör idején Betlehem 90 ezer látogatót fogadott – többet, mint 2000-ben, amikor a jubileumi évre, illetve II. János Pál pápa szentföldi útjára minden eddiginél többen látogattak el ide.
Az izraeli kormánytól kapott hivatalos számok szerint zarándokok és turisták nagyrészt az Egyesült Államokból (500 ezer), Franciaországból (260 ezer), Nagy- Britanniából (170 ezer), Németországból (146 ezer) és Olaszországból (121 ezer) érkeznek – olvasható a Patriarkátus honlapján.

A látogatók 54 százaléka keresztény, 39 százaléka pedig zsidó vallású.

Leginkább Jeruzsálem és Galilea vonzza a turistákat. Ami a helyeket illeti, a Siratófal áll az első helyen (a látogatók 74 százaléka jön el ide), ezt követi a jeruzsálemi zsidó negyed (66 százalék), a Szent Sír (53 százalék) és a Via Dolorosa (51 százalék) – olvasható a Zeniten.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép