Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

II. Pál
Békató  sgy.
A pápa újévi beszéde a Vatikán biztonságára felügyelő olasz rendőrökhöz
2011-01-15 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa szombat délelőtti apostoli tevékenységének utolsó eseményeként kihallgatáson fogadta a Szent Péter bazilika és a Vatikán környékén működő olasz közbiztonsági felügyelőség vezetőségét és a szolgálatot teljesítő rendőrök képviseletét. Az Apostoli Palota Kelemen-termében tartott hagyományos évelejei kihallgatáson megjelent Dr. Raffaele Aiello, a Felügyelőség új főigazgatója, Dr. Antonio Manganelli, a rendőrség főparancsnoka, más vezető állásban lévő személyiségek és a Felügyelőség lelkészei.
A Szentatya örömmel köszöntötte vendégeit az újévi jókívánságok kifejezése alkalmából. Őszinte elismerését fejezte ki az olasz rendőröknek azért, hogy éjjel és nappal szakértelemmel őrködnek a Vatikán és főként a zarándokok sokaságának biztonsága felett. Egyfajta őrangyalok ők, akik szorgalmasan és lelkiismeretesen végzik türelmes és áldozatos szolgálatukat, amellyel lehetővé teszik a Szent Péter bazilikában és a téren tartott szertartások nyugodt és biztonságos lebonyolítását.

Szolgálatukat a kereszténység szívében végezik, ahová szünet nélkül hívek hatalmas serege érkezik, hogy találkozzanak Péter utódával és felkeressék az apostolok sírját. A pápa reménye az, hogy ez a munka személyes életüket is átalakítja, hogy elmélyíti keresztény hitüket, amelyről buzgó szívvel mások előtt is tanúbizonyságot tesznek. A karácsonyi időszakra utalva a pápa még ezt mondta: fogadjuk örömmel és bizalommal az Örök Igét, amelyet Isten egy Gyermek arcában nyilatkoztatott ki számunkra. Édesanyja, Mária mutatja be őt nekünk. „Kérjétek ti is gyakran a Boldogságos Szűz anyai oltalmát, hogy a nemrég megkezdődött 2O11-es év valóban a remény és a békesség időszaka legyen minden ember számára.” – mondta végül a pápa a Vatikán körül szolgálatot teljesítő olasz rendőröknek. (ik)
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép