Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Mátraverebély-Szentkút
Közlemény a Magyar Katolikus Rádióról megjelenő megtévesztő felhívások kapcsán
2011-01-16 Forrás: Magyar Kurír
Az utóbbi napokban különféle megalapozatlan nyilatkozatok és vélemények jelentek meg különböző fórumokon a Magyar Katolikus Rádióval kapcsolatban. Legutóbb „Keresztény szolidaritás – 10 perc séta a Katolikus Rádióért” címmel indítottak kezdeményezést, amely sok jó szándékú, de a valós helyzetet nem ismerő személyt is megtéveszt. Ezért a következő tényeket kell megállapítanunk:
A Püspöki Konferencia részéről semmilyen formában nem merült fel a Katolikus Rádió megszüntetése. A Magyar Katolikus Rádió középhullámon történő sugárzása aránytalanul hatalmas anyagi terhet jelentett az elmúlt hét évben a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának. Ebből kifolyólag a Konferencia kezdeményezte az Antenna Hungáriánál a sugárzási díj csökkentését, de erre nem nyílt valós lehetőség. A törvényi keretek miatt először 2009 őszén nyílt lehetőség arra, hogy a Püspök Konferencia döntési helyzetbe kerüljön. Ekkor a testület úgy határozott, hogy mivel nem tudja a továbbiakban vállalni a középhullámú sugárzással járó anyagi terheket, a rádió álljon át a modernebb és olcsóbb ultrarövid hullámú sugárzásra. Azóta több pályázatot adott be a rádió különböző URH frekvenciákra, amelyek közül egyet nem nyert el, a többiről pedig mostanáig nem született döntés. Továbbra is várjuk a beadott URH frekvencia pályázatok elbírálását és bízunk azok pozitív eredményében. Az annak idején hét évre aláírt középhullámú sugárzási szerződés 2011. január 15-én éjfélkor jár le. A rádió adása továbbra is fogható interneten illetve műholdon keresztül.

Az MTI január 15-i híre szerint a Médiatanács szóvivője bejelentette, hogy a jövő héten megkezdődik a pályázatok elbírálása. Egyben ő is megállapította, hogy a középhullámú sugárzás elavult és drága, szemben az URH-sávon történővel. Mindezek alapján kérünk minden jó szándékú embert, hogy ne hagyja magát megtéveszteni és ne vegyen részt semmilyen tüntetésen, amely valójában provokáció és távol áll a keresztény szolidaritástól, mert nem az Egyház valódi érdekeit tartja szem előtt.

Budapest, 2011. január 15.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép