Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Botticelli Krisztus születése
Madonna és a gyermek
Magyar püspöki szentmise Helsinkiben
2008-12-01 Forrás: Magyar Kurír
Advent elsõ vasárnapján a külföldön élő magyarok pasztorációjával megbízott Cserháti Ferenc püspök tartott ünnepi szentmisét Helsinkiben, a Szent Henrik-templomban. A püspököt a Finnországi Magyar (Ökumenikus) Keresztény Közösség hívta meg a finn fővárosba.
Az eseményről Szűcs Áron küldött beszámolót szerkesztőségünknek. A szentmise után a plébánia közösségi helyiségében a Finnországban élő magyarok meghallgatták a püspök előadását a világban szétszóródott magyarsággal való találkozásairól, majd kötetlen beszélgetés és agapé következett.

Az adventi időszakot megnyitó szentmise szép befejezése volt a 2008-as naptári év magyar nyelvű katolikus eseménysorozatának. A szertartást Bogányi Tibor orgonaművész és Bogányi Bernadett fuvolaművész játéka tette ünnepélyesebbé.

* * *

Finnországban a magyar nyelvű katolikus misék szervezését az elmúlt 10 évben elsősorban magánszemélyek végezték, de a nemrég egyesületként bejegyzett Finnországi Magyar (Ökumenikus) Keresztény Közösség 2008-ban aktív szerepet vállalt ezen a téren is. 2008 júniusában a csíkszeredai Darvas Kozma József, augusztusban pedig a budapesti Pál Ferenc plébános kereste fel a Helsinkiben élő magyarokat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép