Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

 A szent csalad
Fa feszület
Az Európai Parlament elfogadta a keresztények védelmével és a vallásszabadsággal kapcsolatos határozati javaslatot
2011-01-21 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Európai Parlament Strasbourgban megtartott plenáris ülésén január 20-án, csütörtökön délelőtt nagy többséggel elfogadta a keresztények és a vallásszabadság védelmével kapcsolatban benyújtott indítványt. A határozatot, amelyet az Európai Parlament össze pártja ellátott kézjegyével, az Egyiptomban, Irakban és Nigériában történt keresztények elleni támadásokat követően nyújtották be a Parlament elé.
Carlo Casini, az Európai Parlament Alkotmányos Ügyek Bizottságának elnöke a határozat elfogadását követően nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak:

„Nagy örömet jelent számomra ez a döntés, mert az emberiség javát szolgálja. A határozat a vallásszabadsághoz való jog védelmében jött létre, amely most elsősorban a világban üldözött keresztényeket oltalmazza” – magyarázta Carlo Casini elnök.

Az interjúban kifejtette, hogy sajnos Európában, de a világ más területein is jellemző, hogy egyre inkább megfeledkezünk keresztény gyökereinkről, hagyományainkról, kultúránkról.

Sajnos egyre több területen a gazdaság és a konkurencia az, ami dominál. Amennyiben a vértanúk tanúságtétele, akik Krisztusba vetett hitükért vérüket ontották újra példát adna és mélyen megérintené az embereket, akkor igazzá válhatna a mondás:

„Magvetés a vértanúk vére, amelyből új erő fakad”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép