Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyalka öntöz
Balassagyarmati templom Szűz Mária mellékoltára
Bodolló példája: Mária minden időben oltalmaz
2011-01-24 Forrás: Felvidék.ma
A bodollói katolikus templomot – a hajdani falucska közigazgatásilag ma Szepsi része - a második világháború idején teljesen lerombolták. Az épen maradt alap és két öntvény oszlop sokáig várt jobb sorsára, hogy tudniillik ismét istenháza magasodjék fölöttük. Az új templomot Sarlós Boldogasszony tiszteletére 1996-ban felszentelték, 2O1O-ben pedig a templom elé az öntvény oszlopra helyezték a Szűzanya kőből faragott szobrát.
A falakon belül egy másik Szűzanya-más is várja a híveket – azt zarándútjukról, Fatimából hozták a bodollóiak 2OO2-ben.

Az istenháza azóta a fatimai engesztelő és imatalálkozók színhelyévé vált. Január tizenharmadikán immár a századik közös imádkozásuk történt.

A jubileum alkalmából Alojz Tkáč nyugalmazott kassai érsek is részt vett az eseményen Gábor Bertalan szepsi esperes-plébánossal együtt, és ott volt a közeli és távolabbi kistérségek szinte valamennyi magyar tisztelendője.

A templom természetesen most is zsúfolásig megtelt. A fatimai engesztelő és imatalálkozókra szép számban járnak Kassáról és a hazai meg magyarországi falvakból is. A becslések szerint ilyenkor félezer ember imádkozza a rózsafüzért és kéri a Magyarok Nagyasszonya közbenjárását.

A századik közös ima alkalmából emléktáblát helyeztek el a bodollói templomban a Szűzanya szobrának közelében. A táblát Pekár József és fia, ifjabb Pekár József készítette és ajánlotta fel, hiszen a nyolc esztendeje tartó közös áhítat nyomán egy sor gyógyulás történt, és erősödik a résztvevők hite.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép