Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Feszület
Székelyderzs Református templom
Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója
2011-01-31 Forrás: Erdély.ma
Január 28. és 30. között tartották Sopronban az idei Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. Az eseményen az ország és a határon túli erdélyi lelkészségek képviseletében száznyolcvanan vettek részt.
Igényes programok, ünnepi vacsora, farsangi bál várta az egyetemistákat.
A főelőadást Pápai Lajos győri megyéspüspök tartotta a családi és az egyházi hivatásról.

Választható programok voltak: Veöreös András építészmérnök, Barna Máté domonkos tartományfőnök, Konkoly-Gyuró Éva egyetemi tanár, Víg Péter docens és Berki Imre docens különféle témájú előadásai.

A főpásztor és a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, Faragó Sándor végig jelen voltak a találkozón. A gondos szervezést Hanzel Szabolcs soproni egyetemi lelkész és csapata, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium ifjúsága összehangolt munkája biztosította.

A Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját (KELET) legközelebb egy év múlva a debreceni egyetemi lelkészségek szervezik – tájékoztatta szerkesztőségünket Pákozdi István.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép