Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Makkosmária kegytemplom oldalról
Mária ábrázolás
A történelmi keresztyén egyházak vezetői egyeztetnek
2011-02-03 Forrás: Református Egyház
Az egyházi törvény változásáról, és a 2017-es reformációi emlékévről is egyeztetnek a történelmi egyházak vezetői azon a megbeszélésen, amely előkészíti a kormánnyal folytatandó tárgyálasokat.
Február 4-én, pénteken kerül sor a magyarországi református, evangélikus és katolikus egyházi vezetők találkozójára, ahol több lényeges kérdésben egyeztetnek majd a megjelentek. Szóba kerül majd többek között, hogy milyen hatása lesz az egyszázalékos felajánlások összegére az szja változása.

A megbeszélésen szó lesz az állam és a történelmi egyházak kapcsolattartásáról és a jelenleg napirenden lévő kérdésekről. Ezek között egyeztetnek a egyházi törvény közelgő módosításáról, az alkotmány előkészületeiről, és kiemelten foglalkoznak majd a köz-, és a felsőoktatás koncepciójával, különös tekintettel arra, hogy ezt a koncepciót nemrég visszavonták. Az egyházi vezetők a határon túli magyar egyházi tevékenység segítéséről, a cigánypasztoráció elvi és gyakorlati kérdéseiről is konzultálnak.

A megbeszélés napirendi pontjai között szerepelnek az EU soros elnökséggel összefüggő témák, az ökumenikus ifjúsági programok, a közszolgálati médiumokban sugárzott egyházi műsorok, valamint a megjelentek tájékoztatást hallhatnak a 2017-es reformációi emlékévvel kapcsolatban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép