Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  A kerengő
Csendesség
Sikerrel ért véget az adventi udvar jótékonysági gyűjtése Székesfehérváron
2011-02-04 Forrás: Magyar Kurír
Összesen 2 millió 990 ezer forint gyűlt össze 13 nap alatt a Székesfehérvári Püspökség idén ötödik alkalommal megrendezett Adventi udvari jótékonysági vásárában azzal a céllal, hogy támogassák a fogyatékkal élők civil szervezeteit, valamint rászoruló családokat, tehetséges fiatalok tanulmányait.
Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés, különösen a civil szervezetek által foglalkoztatott sérült emberek kézműves munkái és a saját készítésű termékek iránt, amelyeket a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljai bocsátották áruba.

A sajtó munkatársai előtt adta át február 3-án Spányi Antal székesfehérvári püspök és Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház igazgatója, Baráth István a VTCD Kompaktlemez-gyártó Kft. cégvezetője a püspökség és a színház közös adventi kiadványából származó adományokat. A közgyűlés elnöke megköszönte a példaértékű összefogást és minden kezdeményezést, amellyel a nehézségekkel küzdő szociális intézményeket támogatják. A Gyermekvédelmi Központ igazgatónője bemutatta azokat a fiatalokat, akik intézményükön keresztül tanulmányi támogatásban részesülnek a befolyt összegből.

A püspökség által szervezett adventi gyűjtés első alkalommal nyújtott tanulmányi támogatást kiváló tanulmányi eredményeket elérő és szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak. A támogatás célja, hogy megkönnyítse a jól tanuló, de nehéz szociális helyzetben lévő diákok tanulmányainak befejezését, vagy éppen segítséget nyújtson egy szakképzés elsajátításához, ösztönözze a tanulást.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép