Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Havihegyi kegytemplom Pécs
leánykökörcsin, Topor M.
Indiában járt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök
2011-02-17 Forrás: Magyar Kurír
Indiában járt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Sebastian Madassery verbita szerzetessel, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatójával azon alkalomból, hogy a Madhya Pradesh államban található Panchkuiban elkészült egy kollégium, amelyhez egyházmegyéje hívei is hozzájárultak adományaikkal.
Amikor elkészült, meghívtak, hogy áldjam meg, avassam fel az épületet – mondta Kiss-Rigó László a Vatikáni Rádiónak. – Ez a központ Mumbaitól ötszáz kilométerre északkeletre fekszik. Olyan törzs lakja, ami körülbelül száz éve vált kereszténnyé a verbita atyák missziós tevékenységének köszönhetően. A kollégium egy helyi katolikus iskola kollégiuma, ahova a környező településekről érkeznek gyerekek.

A keresztények ott néznek szembe nehézségekkel, ahol elszórtan, kisebbségben élnek a hinduk között – tette hozzá a püspök. Mint mondta: ott sem elsősorban vallási ellentétről van szó, hiszen a kereszténységben azok látnak veszélyt, akik szeretnék fenntartani a kasztrendszert, ami ugyan hivatalosan már nem létezik, de még áthatja a társadalmat.

Kiss-Rigó László arra is rámutatott, hogy Magyarországon tucatnyi indiai pap, szerzetes végez szolgálatot, nemsokára pedig egy egyházmegyés pap is érkezik ide pár évre. Az apostoli nunciatúrán is dolgozik indiai, és a Szeged-Csanádi Egyházmegyében is él indiai szerzetesnő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép